{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Katte

Dyr

Kat

I guiden får du tips & tricks til katteadfærd og kattepleje.

Katte er selvstændige og kælne

Næst efter hunden er katten det mest populære kæledyr herhjemme. Katten er af mange elsket for dens selvstændighed og minimale krav til opmærksomhed.

Du får dog stadig en god ven i katten, som også holder af at blive nusset og snakket med. Du kan læse meget mere og købe ting til din kat her.

Valg af kat

Forskellige katteracer har forskellige behov og egenskaber. Det handler først og fremmest om at vælge en kat, der passer til dine omgivelser og temperament.

Du bør blandt andet overveje om katten skal være inde eller ude, hun eller han og langhåret eller korthåret.

Vi står selvfølgelig klat til at hjælpe dig – både her i guiden og ude i dit Plantoramacenter. Læs mere om valg af kat.

Kattens behov

Afhængigt af hvilken type kat du vælger, følger der forskellige behovskrav med. Langhårede katte kræver eksempelvis hyppigere pelspleje for at forebygge hårboller samt holde pelsen og huden sund. Læs mere om kattens pels.

Katte er rovdyr og lever derfor næsten udelukkende af kød. Tørfoder af høj kvalitet, der suppleres med vådfoder, dækker som regel kattens næringsbehov. Du bør dog tage hensyn til alder, livsstil og sygdom. Læs mere om kattefoder.

Gode råd til katte

Vi har i Plantorama en stor viden og erfaring med katte, og vi deler her i guiden vores bedste tips og tricks med dig. Du finder blandt andet gode råd om kattens adfærd og pleje.