{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Kat

Sådan rejser du med katten

29. december 2023
Få gode råd til rejse med kat hos Plantorama

Regler for rejse med kat

De fleste EU-lande har de samme regler for indførsel af kæledyr – du skal være ekstra opmærksom på specielle regler i Finland, England, Irland, Malta, Norge og Sverige. Rejser du med din kat til et land uden for EU, varierer reglerne fra land til land. Reglerne dækker blandt andet krav til vaccinationer, ID- og chipmærkning og ormekure. For mere konkret information om netop dit indrejseland kan du tjekke fødevarestyrelsens hjemmeside.

Du kan regne med, at følgende regler er generelle krav fra dit indrejseland:

  • Personledsagelse
  • ID-mærkning
  • EU-pas
  • Gyldig rabiesvaccination

 

Personledsagelse af kat

Det er et normalt krav, at et dyr skal personledsages under en rejse. Det vil sige, at du rejser sammen med din kat, handler på dyrets vegne og har ansvaret under hele transporten.

Hvis ikke din kat er personledsaget, gælder reglerne for kommerciel import i stedet. De gælder for eksempel, hvis du har købt eller solgt en kat, og den skal transporteres til sin nye ejer. Du finder også disse regler på fødevarestyrelsens hjemmeside.

 

ID-mærkning og EU-pas til kat

Alle katte skal forsynes med et pas (udstedes af dyrlægen), hvor dokumentation på rabiesvaccination skal findes. For at få udstedt et pas, skal din kat have alle vaccinationer senest tre uger før afrejse. Din kat skal desuden kunne identificeres ved et chipmærke.

Der kan gælde helt særlige regler for killinger under tre måneder, da de som oftest ikke er vaccinerede. Rejser du med en killing, skal du tjekke, at dit indrejseland tillader indførsel af uvaccinerede dyr. Også killinger skal have gyldigt pas og være ID-mærkede.

 

Transportbur til kat

Rejser du med din kat ombord på et fly, gælder der særlige regler i forhold til transportburets størrelse. Se vores store udvalg af transportbure til katte.

Reglerne er ikke ens for alle flyselskaber, så det er en god idé at tjekke op på hvilke regler, der er gældende for dig. Kontakt dit flyselskab eller besøg deres hjemmeside for at finde de konkrete krav. Flere selskaber tilbyder løsninger, hvor katten enten placeres i lastrummet eller i kabinen hos dig. 

Afhængigt af hvor du vælger at placere katten, gælder forskellige regler for burets størrelse, størrelse på og antal af kæledyr. Du kan med fordel anvende en transporttaske i kabinen i stedet for et transportbur. Transporttasker laves ofte i et blødt materiale, der gør rejsen mere komfortabel for katten.

Hvis du er i tvivl omkring medbringelsen af din kat på rejsen, kan du kontakte din dyrlæge. Din dyrlæge er eksperten og vil kunne rådgive og vejlede dig til den mest komfortable rejse for både dig og din kat.