{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Pleje

Kat

Pleje

I guiden får du tips & tricks til kattens pleje.

Kattepleje begynder fra killing

Katte bryder sig ikke umiddelbart om hverken tandpleje eller pelspleje, men de kan vænnes til det fra killing.

Påbegynder du plejen allerede her, bliver det en del af jeres rutiner, og dyrlægen vil desuden have lettere ved at håndtere katten. Jævnlig og korrekt pleje sikrer, at katten er sund og rask gennem hele livet.

Tandpleje hos katte

Det er nødvendigt at børste kattens tænder, hvis du vil holde dem helt fri for tandsten og karies. Udover tandbørstning kan du supplere tandplejen med specialfoder og årlige tjek hos dyrlægen. Læs mere om kattens tænder.

Pelspleje hos katte

Katte har brug for pelspleje - især langhårede racer behøver jævnlig børstning. Kattepelsen består af to lag – vandafvisende dækhår og isolerende uldhår.

Når du børster katten, fjernes dødt hår, hudceller og snavs, samtidig med at hudproblemer og hårboller forebygges. Husk at mat og strittende pels ikke kan reddes med pleje, hvis ikke kattens næringsmæssige behov er dækket først. Læs mere om kattens pels.

Gode råd om kattepleje

Vi har i Plantorama en stor viden og erfaring med kattepleje, og vi deler her i guiden vores bedste tips og tricks med dig. Du finder blandt andet gode råd om foder og pelspleje.