Kat

Neutralisering og mærkning af katte

Få gode råd til neutralisering af katte hos Plantorama

Killinger ingen vil have

Få ting er så søde som kattekillinger, men alligevel fødes der et stort antal årligt, som ingen vil tage sig af. Det resulterer i, at alt for mange killinger og katte lever et trist liv med svigt, sult og sygdom.
Landets internater gør hver dag et stort arbejde for at redde de mange katte og give dem et bedre liv, men hver sommer er de ved at bukke under for killingepresset. Det er dog en situation, som nemt kan løses ved, at alle katteejere tager ansvar for egne katte.

 

Neutralisering af katte

Med titlen som katteejer følger mange skønne timers sjov, leg og kælen, men også et stort ansvar. Selvom det er en fantastisk oplevelse, at se sin kat få killinger, så kan det i mange tilfælde være svært at finde blivende og gode hjem til killingerne.

Derfor lyder anbefalingen fra Jydsk Racekatte Klub, at alle katte, som ikke målrettet anvendes til avl, bør neutraliseres. Som katteejer har du nemlig ansvaret for de killinger, din kat føder, også i de tilfælde hvor du ikke kan finde et nyt hjem til dem.

 

Fordele ved neutralisering

Hunkattene kommer i løbetid omkring 6-10 måneders alderen, og omkring samme tidspunkt bliver hankattene kønsmodne. En kat kan føde 2-3 kuld om året med mellem 2-8 killinger i hvert kuld, så du kan potentielt få over 20 kattekillinger i løbet af året, som du skal give en tryg og god tilværelse.

Både hun- og hankatte kan fra 3-4 måneders alderen neutraliseres hos dyrlægen, det skal blot gøres, inden de når 8-10 måneders alderen. Selvom katten neutraliseres forholdsvis tidligt, har det ingen udviklingsmæssige problemer. Du får tværtimod en mere afbalanceret og veltilpas kat.

Katte, der ikke er neutraliserede, har tendens til at strejfe omkring, ofte i dagevis med risiko for at blive dræbt i trafikken eller komme i slagsmål. Kattens risiko for at blive smittet med katte AIDS (FIV) og leukæmi (FeLV) øges også. Sygdomme du som katteejer skal tage alvorligt, da de begge er dødelige.

Flere studier viser desuden, at p-piller har en sundhedsmæssig negativ effekt på hunkatte ved at øge risikoen for brystkræft og cyster på æggestokkene. Derfor råder Jydsk Racekatte Klub katteejere til at neutralisere i stedet, da det har større fordele for kattens sundhed.

 

Mærkning af katte

Ligesom med neutralisering er det en fordel for dig som katteejer at få katten mærket med tatovering eller chip. Når du mærker katten, erkender du dit ejerskab, og når katten er registreret i Dansk Katteregister, er der en langt større chance for, at den kommer hjem igen, hvis den er blevet væk.

Flere dyrlæger neutraliserer og mærker katten ved samme lejlighed, så det kun kræver et enkelt besøg. Forhør dig hos din nærmeste dyrlæge om netop din situation og få en gladere og sundere kat.

Kilde: Jydsk Racekatte Klub

Populære produkter netop nu

Populære tips og tricks

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}