{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Skab en smuk vandhave i kar og krukker

24. november 2023
Plantorama | Skab en smuk vandhave i kar og krukker

Anlæg en vandhave i kar og krukker

En smuk vandhave er hverken vanskelig at anlægge eller passe. Havekrukker, zinkbaljer og tønder kan bruges til at skabe små havedamme hurtigt, nemt og billigt. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så længe beholderen er vandtæt.

Når du skal dekorere krukkerne og karrene, er der mange forskellige måder at gribe det an på. Det er en smagssag, hvor mange planter, du ønsker, og om de skal kombineres med sten, bambus og springvand. Det gode ved dette er heldigvis, at du har mulighed for at skabe en unik og personlig vandhave.

Materialer til den nemme vandhave

Vandplanterne plantes i særlige netkurve med hessianklæde, så jorden ikke flyder ud og forurener vandet. Kurvene sørger for, at planterne får ilt til rødderne og ikke breder sig for meget.

Afhængigt af hvad du planter, skal du bruge vandplantejord eller åkandeler, og tilføje gødningspiller løbende, så dine vandplanter har de bedst mulige vækstforhold.

Du finder et stort udvalg af kurve i forskellige størrelse, med og uden hessianklæde i Plantorama. Du finder også kurve med færdigplantede vandplanter. De er ideelle til dig, der ikke har de grønneste fingre, og gerne vil gøre det ekstra nemt. På den måde tager det ingen tid at skabe en smuk beplantning i vandhaven.

Bliver kar og krukker for små til dig, kan du købe et formstøbt bassin. Det kræver lidt mere arbejde, men skaber et dekorativt og smukt vandmiljø i haven. Et formstøbt bassin skal først nedgraves i sand, før det kan tages i brug, så tidsmæssigt kræver det lidt ekstra.

Her kan du finde vores tilbehør til havedammen

Egnede planter til kar og krukker

De fleste vandplanter vil egne sig, så længe de ikke overgror krukkerne eller karrene. Du kan fint kombinere forskellige sumpplanter, flydeplanter og undervandsplanter, alt efter hvor meget plads der er, og hvad du foretrækker. Både naturtro vandhaver med mange planter og minimalistiske vandhaver kan være smukke.

  • Sumpplanter: findes i et utal af pragtfulde farver, med forskellige bladforme- og strukturer, der plantes i netkurvene på en passende dybde. Det vil typisk stå på planten, hvordan den plantes optimalt.
  • Undervandsplanter: nyttige, fordi de optager næringsstoffer fra vandet, hvilket hæmmer algevækst. Som navnet antyder, lever de under vandets overfalde, og skal derfor placeres på bunden af krukken eller karret.
  • Flydeplanter: gode at plante om sommeren, hvor temperaturerne er højest. De flyder rundt i vandoverfladen, skaber skygge og mindsker vandets fordampning, så du slipper for at genopfylde krukkerne eller karrene med vand så ofte.