Altan og terrasse

Indret terrassen med dekorative prydgræsser

23. februar 2022
Indret terrassen med dekorative prydgræsser - Plantorama

Artiklen er lavet af Christina og Michele fra Lippanoa, der rummer emner som indretning, styling, livsstil og familieliv.

 

Vesterhavsstemning på terrassen med græsser

Den moderne terrasse er i dag karakteriseret af at være et sted, der for mange både er funktionel, men samtidig vægtes et smukt æstetisk udtryk højt. Terrassen skal opfylde de basale behov, og samtidig er danskerne ligeledes glade for lidt ekstra luksus.

I hverdagen er der ofte fart over feltet, og i sommerhalvåret tilegnes terrassen for mange derfor som værende det sted, hvor de kobler af og er sammen, når de har fri. Og lige netop derfor skal terrassen være et rart og hyggeligt sted at være.

Følelsen af at være fri og komme nede i gear kan mange nikke genkendende til, når man opholder sig ved Vesterhavet. Dét at være omgivet af det lyse og bløde sand i samspil med græsser i klitterne påvirker én på én helt bestemt måde.

De mange smukke former for græsser har derfor på det seneste vundet stort indpas i indretningen af udeområder og terrasser. Indretningen af den moderne terrasse kommer derfor ikke udenom de mange smukke græsser.

Se vores udvalg af prydgræsser her

Populære produkter netop nu

Indret terrassen med dekorative prydgræsser - Plantorama

Indretning af den moderne terrasse 

Når man skal indrette terrassen, er det essentielt at være klar over, hvilken type terrasse man ønsker. Nogle er til fliser, andre er til træ. Nogle tiltales af niveauer, mens andre foretrækker det plant.  Flere og flere får lavet træterrasser, da disse lægges i niveau med gulvet inden døre, hvorfor træterrasser ofte forlænger huset rum og rykker det uden for.

I indretningen af den moderne terrasse skal man ligeledes gøre op med sig selv om man er til et mix af forskellige krukker, højbede eller plantekasser og eventuelt et mix af det hele.

Sådan planter du prydgræsser i højbede

Indret terrassen med dekorative prydgræsser - Plantorama
Indret terrassen med dekorative prydgræsser - Plantorama

Hvilke prydgræsser skal du vælge til terrassen?

Græsser af forskellige arter er yderst anvendelige i indretningen af den moderne terrasse. Og om man er til den ene type terrasse eller den anden, har dog ikke betydning for muligheden for at indrette med forskellige græsser.

Græsser er hårdføre og stedsegrønne, og de findes i forskellige højder og farver. Blandt græsser kan nævnes de høje og dekorative prydgræsser, som er smukke at kigge på det meste af året.

De findes i forskelige arter, varierer i størrelse, form og farver, hvorfor de er nemme at tilpasse til terrasse og smag. Kombinationen af græsser giver en smuk kontrast til havens andre planter og blomster med deres ranke og slanke form.

For at tilføje kant til terrassens indretning er det blevet populært at indrette med firkantede eller runde højbede i corten jern, hvilket komplimenterer det bløde look, som eksempelvis en træterrasse har. 
De runde jernhøjbede er fine at sætte i samlinger af 2-5 stykker alt efter hvor stort et bed man ønsker, hvori man med fordel kan plante prydgræs, lampepudsergræs og blå bjørnegræs.

Alle græsser er yderst dekorative og udtryksfulde på hver deres måde med hver deres former, farver og højder. Græsserne giver visuelle pauser, bevægelser, ynde og graciøsitet på terrassen, der på fineste vis appellerer til frihed og afslapning i rolige og naturskønne omgivelser.

Udover deres yndefulde udtryk er græsserne også funktionelle, da de ved plantning i højbede ved terrassen kan fungere som visuel afskærmning mod resten af haven.

Få gode råd om plantning og pasning af prydgræsser

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}