Havens stil

Den minimalistiske have

Plantorama | Få inspiration til den minimalistiske have

Om den minimalistiske have

Den minimalistiske have er for de mennesker, som trives bedst med ro, fred og luft omkring sig. Den minimalistiske have er fyldt med åbne pladser, og hvor det i mange andre haver handler om frodig blomstring, har den minimalistiske have et rent udtryk, hvor materialerne og formsproget, fremfor fylde og farver, fascinerer.

Den minimalistiske have er domineret af ”døde elementer”, såsom sten, granit, metal, beton og glas, men den rummer også levende haveplanter og ofte også lave, firkantede spejlbassiner, som understreger havens ”zen” udtryk.

Den minimalistiske have er oftest med stedsegrønne planter og helst med en uanseelig blomstring, der kan forstyrre det rolige udtryk. Få tips til plantning af lavendel.

Denne haveindretning ses ofte ved moderne villaer som en forlængelse af det indendørs rum. Haven rummer ofte en stor terrasse, der er indrettet med loungemøbler, udekøkken, grill og terrassevarmer.

Fordele ved en minimalistisk have

Det kræver betydelige ressourcer og megen planlægning at anlægge en minimalistisk have. Når haven først er etableret, kræver den minimalistiske have, som du næsten også kan høre på navnet, dog ikke megen vedligeholdelse – og det er netop derfor, mange vælger denne haveform.

Den minimalistiske have er således egnet til de mennesker, som ikke har tid og/eller lyst til at bringe mange timer på at arbejde i haven. For dem skal haven udelukkende fungere som en enkel, fredfyldt oase, hvor de kan slappe helt af i de rolige omgivelser.

Se også vores udvalg af træer.

moderne-1
Plantorama | Få inspiration til den minimalistiske have

Kendetegn ved den minimalistiske have

Den minimalistiske have rummer ofte store arealer belagt med sten eller fliser. De store belagte arealer holder vedligeholdelsen nede på et minimum og det giver samtidig haven det åbne, lette udtryk, som tiltaler mennesket med forkærlighed for det minimalistiske.

Den minimalistiske have indeholder få, men til gengæld meget markante planter. Det kan for eksempel være høje græsser eller klippede buksbom i geometriske former.

Den minimalistiske have har ofte et meget strømlinet, maskulint udtryk, men det ses også ofte, at det maskuline udtryk neutraliseres med feminine, runde former, for eksempelvis i form af runde havekrukker eller i form af kugleformede buske.

Den minimalistiske have indeholder ofte vand og også ild (enten i form af fakler, et bålsted eller stearinlys), som på en gang både bløder det hårde udtryk op og understreger den enkle stil.

Populære produkter netop nu

Populære tips og tricks

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}