{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sådan skaber du en romantisk have

1. februar 2024
Plantorama | Få inspiration til den romantisk have

Den romantiske have: Sådan griber du den an

Den romantiske have er en farvestrålende, velduftende og frodig oase, som vækker både syns- og duftesansen, som ingen anden have gør det. Den romantiske have emmer af fred og skønhed, samtidig med at den har en afslappet følelse af tilfældighed.

Roserne – det obligatoriske element i den romantiske have – må gerne vælte ind over gangstien, klematisen, der kravler op af pergolaen, er ikke altid lige sirligt bundet op og belægningsstenene ligger altid ikke altid helt plant.

Den romantiske have er foruden mange blomstrende, velduftende planter – ofte i hvide, blålige og rosa nuancer – også indrettet med gamle møbler i træ eller metal med patina, rustne vandkander og kar med sommerblomster i, samt statuer, der gerne må være belagt med mos og alger, så det ligner, at de har været i haven altid.

Stilen i den romantiske have er inspireret af de klassiske, engelske haver, men hvor disse har et stringent udtryk, er den romantiske have mere feminin, løs og organisk i sit udtryk.

 

Fordele ved den romantiske have

Ingen have er så charmerende og giver så overvældende sanseindtryk som den romantiske have – og netop derfor vælger mange at anlægge den.

Den romantiske have er for de folk, som virkelig vil bruge tid i og med deres have; forstået på den måde, at de både nyder at slappe af og bare være til stede i haven, men at de også nyder vedligeholdelsesarbejdet.

Den romantiske have er nemlig den have, der kræver mest vedligeholdelse. Roserne kræver eksempelvis grundig beskæring og de mange stauder og slyngplanter skal gødes, vandes, afpudses og opbindes.

Derfor er den romantiske have ikke et oplagt valg for det travle, moderne karrieremenneske, men derimod for haveentusiasten, der ser havearbejdet som hyggeligt og afslappende nusseri.

Plantorama | Få inspiration til den romantisk have

Kendetegn ved den romantiske have

Den romantiske have er inddelt i rum, der hver skal have sin helt egen stemning, oplevelse og atmosfære. Haven opdeles i rum ved hjælp af lave hække, malede stakitter eller flettede hegn.

Romantiske haver indeholder slyngede stier, der leder havegæsten sikkert gennem havens mange sanseoplevelser. Stierne skal være belagt med piksten, brosten eller store natursten for at understrege det naturlige, romantiske udtryk.

Den romantiske have indeholder mange små gemmesteder, hvor du kan nyde et glas vin ved et lille cafébord, læse en bog på en bænk eller gemme dig fra regnen under en tætbevokset pergola.

Plantorama | Få inspiration til den romantisk have
Plantorama | Få inspiration til den romantisk have