Gavekort
Luk

Køb nu

iDu er igang med at fjerne dit centervalg. Ved denne handling slettes indholdet i din kurv.

{{ userSelectedStore.name }}

{{ userSelectedStore.address }}
{{ userSelectedStore.zipCode }} {{ userSelectedStore.city }}
Vis detaljer Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
Valgt
{{ localeDate(openingHour.day) }}
{{ openingHour.hours }}

{{ store.name }}

{{ store.address }}
{{ store.zipCode }} {{ store.city }}
Vis detaljer Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
Valgt
{{ localeDate(openingHour.day) }}
{{ openingHour.hours }}

Guide til valg af havekrukker

1. juni 2023
Havekrukker

Find din krukkestil

Der findes krukker i forskellige stilarter, der alle skaber stemning samt tilfører liv og farve til dit uderum. Uanset om du har terrasse, altan eller orangeri, kan havekrukker være med til at sætte et personligt præg på din indretning udendørs og bringe naturen lidt tættere på.

Det handler i bund og grund om at finde dine favoritter blandt et væld af designs, farver og materialer, som passer til din smag og stil. Derudover er der et par ting, du kan overveje i processen, som gør det lidt nemmere at passe planterne i krukkerne.

 

Valg af krukke; Overvej størrelse og materiale

Det kan være en svær beslutning at vælge krukker til dit uderum, men gode krukker er værd at investere i, så du har glæde af dem længe. Udover at finde en krukke, der falder i din smag, bør du overveje størrelsen på krukken i forhold til det, du ønsker at plante i den.

Træer og buske kræver fx mere plads til rødderne, så her er en høj og stor krukke at foretrække. Er det derimod en let sammenplantning, giver en lavere krukke med stor åbning fin plads til planterne. 

Hovedreglen er jo større jo bedre, hvis du vil have succes med din krukkehave. Planterne skal have god plads til at vokse, og som en bonus slipper du for at plante om næste sæson. Større krukker er typisk også nemmere at passe end små krukker, da de ikke skal vandes lige så ofte.

Det kan ligeledes være en fordel at overveje materialet på krukken, da det både kan gøre krukken tung og let at flytte rundt på. Fx kan fiberkrukker være gode til dig, der har altan eller dig, der ynder at flytte rundt på dine krukker.

Valgene er mange, så her giver vi dig et overblik over de forskellige materialer, så du kan vælge den helt rette krukke.

Terracottakrukker

Terracottakrukker er alsidige havekrukker, som giver en sydlandsk stemning i uderummet. Direkte oversat betyder terracotta ”brændt ler”, og det beskriver egentlig også materialets naturlige look meget godt.

Den varme jordfarve med røde, gyldne og brune nuancer patinerer smukt og giver et skønt spil i overfladen, hvilket gør hver havekrukke helt unik.

Havekrukker i terracotta tilføjer haven et romantisk udtryk, der leder tankerne hen på sydens sol. Særligt middelhavstræer og -planter, fx oliven, står perfekt i denne type krukke.

De terracottakrukker, du finder i Plantorama, er imprægnerede, så de ikke smuldrer, når vinteren banker på. Vores nordiske klima gør det nødvendigt at behandle krukkerne, så vandet ikke trænger ind og krakelerer overfladen ved frost. Derudover er det altid en god idé at følge vores 7 tips til frostsikring af dine krukker.

Krukker af terracottaler forbliver porøse og let vandgennemtrængelige, så planten i krukken kan ånde. De har den unikke egenskab, at de kan indeholde en lille mængde vand, som frigives i takt med, at planten har brug for det. På den måde får en plante i en teracottakrukke mere luft til rødderne og kan derfor vokse bedre.

Glaserede havekrukker

Variationen er stor blandt de glaserede krukker, så her er noget for enhver smag og stil. Under produktionen dækkes de af en tyk glasur, som findes i et stort udvalg af farver og kombinationer.

Glasuren giver rig mulighed for at lege med overfladen på den brændte krukke, da der findes mange teknikker til netop glasering. Du finder både krukker med en blank og rå overflade. Andre har en overflade, der mest minder om lava og et månelandskab med små huller i glasuren.

De mange forskellige effekter er smukke og tilføjer karakter til krukkerne. Krukkerne er brændt ved 1200°C, hvilket gør dem særligt robuste til udelivet. Derudover er de meget nemme at tørre af.

Krukker i fibersten

Fibersten består af glasfiber og knuste sten, og de ligner mest af alt beton eller naturlig sten alt efter den endelige overfladebehandling. Materialet er stærkt og solidt og gør, at krukkerne tåler at stå ude året rundt. Derudover er de UV-bestandige, så de beholder farven år efter år.

Krukker i fibersten er lette, og derfor kan de med fordel bruges både inde og ude. Anvendes de inde, anbefaler vi at sætte en underskål under krukken, så kondens undgås.

Kurve i rattan

Rattan er et naturmateriale med masser af karakter. Alle vores rattankurve er fremstillet i enten CL rattan eller Kubu rattan.

CL rattan (tykkere) er oftest brun eller grå. Farven opstår ved, at barken pilles af grenene, hvorimod den grå farve på Kubu rattan opstår ved, at råmaterialet ligger i mudderkar i jorden i en uges tid. Når rattankurven er flettet, tørres den i solen og får deraf en naturlig farve alt efter årstiden.

Vi anbefaler, at du rengør rattan med en fugtig, varm klud. Naturligt råd forekommer med tiden, og det vil patinere materialet på charmerende vis. Hvis du ønsker at bevare kurvens udseende, anbefaler vi, at du skurer med en svamp, inden det trænger ind i materialet. Typisk er holdbarheden 1-2 år udendørs og +3 år indendørs.

Krukker i polyrattan

Polyrattan er kendetegnet ved sin slidstyrke og robusthed. Materialet er UV-behandlet, så det kan stå ude i al slags vejr og mister ikke sin farve i solen.

Materialet er tilmed let, så det gør krukkerne nemme at flytte rundt på, hvis du får lyst til at dekorere om i uderummet. Derudover er krukkerne gode til at skabe mindre rum på terrassen eller altanen. Vedligeholdelsen er supernem, da det blot kræver almindelig rengøring.

Artstone-krukker

Krukker i artstone er fremstillet af genanvendt plast og er 100 % genanvendelige. De har et karakteristisk marmorlook og kan bruges både ude og inde. I bunden sidder en prop, som kan fjernes, hvis krukken anvendes udendørs, så den bliver frostsikker.

Artstone er fremstillet af en blanding af syntetisk materiale og sten, og det er stenmaterialet i blandingen, der giver skjuleren den fine marmorerede overflade. Krukken er dog ikke tung som marmor og er derfor nem at flytte rundt.

Terrazzokrukker

Terrazzo er en blanding af indfarvet cement og små brudstykker af marmor. Det giver krukkerne et enkelt og elegant udtryk. Overfladen bliver vandslebet og poleret, hvilket gør dem let skinnende.

Over tid vil terrazzokrukker blive lysere i farven. Vil du beholde den dybe farve, kan du forsigtigt slibe med ståluld og gives en beskyttende olie. Vi anbefaler, at du anvender rensemidler, der ikke er syreholdige, da de kan nedbryde marmoret i terrazzo.

Fordi terrazzo er et sammensat materiale, skal de flyttes med større forsigtighed, da kanter lettere slås af.

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}