{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sådan holder forårsblomsterne helt til sommer

30. september 2023
Forårskrukker

Få glæde af forårsblomsterne sommeren igennem

Foråret nærmer sig, og det kribler allerede i fingrene på mange haveejere. Gennem vinteren har haven ligget i dvale, men her i foråret begynder den for alvor at spire frem igen.

Et af de mest opløftende tegn på forårets komme er de mange skønne forårsblomster, som du kan plante ud i havens krukker allerede i februar og marts.

Når det kommer til at holde forårsblomsterne smukke længst muligt, er der 5 ting, du skal være opmærksom på:

  1. Placering
  2. Jord
  3. Vanding
  4. Gødning
  5. Trimning

Alt det har betydning for, om dine forårsblomster udvikler sig optimalt i krukkerne, så du har glæde af dem så længst muligt.

1. Placering

Forårsblomster skal placeres alt efter, om de foretrækker sol eller skygge. Solelskende planter skal placeres lyst og solrigt, hvor skyggeplanter helst ikke skal stå i fuld sol.

Det varierer fra plante til plante, hvilken placering de trives bedst med, så spørg os endelig til råds, når du køber dine planter eller find tips i vores guideunivers.

 

2. Jord

Når du planter forårsblomster i krukker, skal du vælge en krukkejord. Den er nemlig porøs og luftig, hvilket rødderne er vilde med. Derudover er den tilsat gødning, så dine blomster får nødvendig næring til at etablere sig og vækste.

Det er altid en god idé at tilføre et drænende materiale, så overskydende vand kan rende fra. Her kan du anvende leca eller vækstler.

3. Vanding

Vandingen er måske det vigtigste, når det kommer til, at få forårsblomsterne til at trives. Du kan spotte en trist forårsblomst ved, at bladene hænger og planten begynder at gå ud. Det skal helst ikke ske, så frem med vandkanden.

Forårsblomster i krukker kræver rigeligt med vand, da jorden hurtigere tørrer ud, og rødderne ikke selv kan søge vand andre steder. Derfor skal blomster i krukker vandes oftere.

 

4. Gødning

Hvis forårsblomsterne skal stå flottest helt til sommer, skal de have tilstrækkeligt med næring for at vokse og blomstre. Her kommer gødning ind i billedet.

Vælg en blomstergødning og følg vejledningen på produktet, så dine blomster bliver gødet tilstrækkeligt og samtidig ikke for meget. Har du plantet i en krukkejord, behøver ikke gøde den første måneds tid.

 

5. Trimning

Du kan forlænge blomstringsperioden ved at trimme dine forårsblomster løbende. Det gør du ved at nippe visne blomsterhoveder af, enten med en saks eller med hånden.

Efter endt blomstring kan du også klippe planterne let tilbage. Det vil fremme endnu en blomstringsperiode.