Udplantning og pasning af tobakspibeplante

Tobakspibeplante

Tobakspibeplante i haven

Tobakspibeplante, Aristolochia macrophylla, er en slyngplante, der oprindeligt stammer fra skovområder i Nordamerika. Planten er karakteriseret ved sine store, grønne og hjerteformede blade, der holder sig flotte helt hen i november, hvor de begynder at blive gule for til sidst at falde af.

Fra juni – juli får planten små, gulbrune blomster, der mest af alt minder om piber. Deraf kommer også det danske kaldenavn ’tobakspibeplante’. Blomsterne er ofte skjult inde bag de store blade.

Med en tobakspibeplante i haven får du en klatreivrig plante, som hurtig vil pryde et espalier, en pergola eller et plankeværk. Den bruger sine grønne stængler til at klatre op ad, og de bliver med alderen træagtige og også yderst dekorative. Planten er et godt alternativ til den velkendte efeu og kan anvendes på samme måde.

Populære produkter netop nu

Tobakspibeplante

Placering af tobakspibeplante

Tobakspibeplanten kan plantes i en almindelig og næringsrig havejord. Planten er en af de nemmere og vil trives udmærket i alt fra tør til fugtig jord. Placeringsmæssigt trives tobakspibeplanten bedst med sol og halvskygge, men den er tolerant overfor en mere skyggefuld placering.

 

Udplantning af tobakspibeplanten

Tobakspibeplanten skal gerne plantes i foråret eller efteråret, hvor jorden er fugtig og lun. Den første sæson oplever du ikke nødvendigvis den helt store tilvækst, men det skal planen nok komme efter sæsonen efter, hvor rødderne er godt etableret.

Vi anbefaler, at du følger nedenstående vejledning til udplantning af tobakspibeplanten, så du giver planten en optimal start.

  • Væd rodklumpen og planten i en spand vand inden udplantning.
  • Grav et rigeligt stort plantehul og placer planten, så overfladen på potteklumpen flugter med jordoverfladen.
  • Fyld plantehullet 2/3 op med jord og fyld så hullet med vand.
  • Fyld resten af hullet med jord, når vandet er trukket ned, og vand afslutningsvist endnu en gang.
Tobakspibeplante

Pasning af tobakspibeplante

Har du plantet din tobakspibeplante et sted med god næring og noget at klatre op ad, kræver den stort set ingen pasning. Tobakspibeplanten er en af de planter, som får dækket sine næringsmæssige behov fra naturens side, og derfor kræver den som udgangspunkt hverken vanding eller gødning.

Det første års tid efter plantning samt i længerevarende tørre perioder er det nødvendigt at vande regelmæssigt, så jorden holdes jævnt fugtig. Ligeledes kan det være en fordel at hjælpe nye skud godt på vej op ad dit espalier, pergola eller lignende samt vinterdække den første sæson.

 

Beskæring af tobakspibeplante

Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt at beskære tobakspibeplanten. Har du nogle grene, som er på afveje, kan du hjælpe dem på rette spor ved at vikle dem omkring nogle af de andre grene, espalieret eller lignende. Alternativt kan du også klippe afstikkende grene af. Dette gøres bedst om sommeren.

Er din tobakspibeplante blevet beskadiget eller har den af anden grund behov for at blive beskåret tilbage, gøres det bedst om vinteren. Her kan du skære planten helt ned, så den skyder på ny fra grundstammen den efterfølgende sæson.

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Ude af sæson Forudbestil
Rabat Mængderabat Kampagne Tilbud productBanner_onlyInCenter
{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }}

{{ product.price }}

Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}