{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sommerblomster

Pasning af alpeviol

27. november 2023
Pasning af alpeviol - Plantorama

Alpeviol giver romantik og kolorit

Hvis du ønsker at skabe den romantiske have med nostalgisk stemning, er en alpeviol i sarte farver og måske med frynsede blomster et sikkert valg, mens en af de mange pangfarver kan peppe efterårets farvespil op. Ligeledes kan Cyclamen sammensættes med andre matchende efterårskulturer, så du får et harmonisk tone-i-tone resultat. 

Cyclamen er ikke bare en plante, som forandrer udtryk alt efter sæson og kontekst, den er også med til at bygge bro mellem generationerne. Den generationskløft, som forbruget af potteplanter længe har befundet sig i, er nemlig ved at blive afløst af en fornyet interesse for planter blandt moderne forbrugere.

Se vores udvalg af sommerblomster her

 

Bedårende alpevioler

Alpeviol, Cyclamen persicum, er ikke så glad for høje temperaturer. Dette forbehold kan imidlertid misforstås og afholde nogle fra at bruge denne bedårende plante.

Nok har alpeviol behov for nogen kølighed for at fortsætte sin blomstring, men dette behov kan sagtens dækkes ved at stille planten køligt om natten. Behandles alpeviol på denne måde, vil den trives fint i alle stuer.

Farvemæssigt spænder Cyclamen fra hvid over i sart rosa, pink og mørkviolet, og blomsterne kan være både frynsede, flerfarvede og storblomstrede. De mange forskellige farver og størrelser inden for Cyclamen giver dig et væld af muligheder for at skabe dit helt eget look i boligen eller ved hoveddøren.

Pasning af alpeviol - Plantorama
Pasning af alpeviol - Plantorama

Vanding af alpevioler

Når det gælder vanding, skal der opretholdes en moderat, men konstant fugtighed. Da det imidlertid ikke er så let at måle, hvad moderat er, må man hellere rette sig efter følgende: Lad aldrig planten tørre ud, men vand først, når jordoverfladen føles nogenlunde tør.

Da alpeviol er en knoldvækst, skal man vande den i underskålen, så knolden ikke bliver konstant gennemvædet og dermed er i risiko for at rådne.

 

Placering og pleje af alpevioler

Giv alpeviolen så gode lysforhold som muligt. Direkte sol skal undgås, men den blide vintersol vil næppe kunne skade den. Visne blomster skal ikke klippes af.

Det er hele blomsterstænglen, der skal rives af. ønsker du at holde liv i alpeviol efter afblomstring, skal der derefter gødes med en hvergangsgødning som eksempelvis "Plantorama Blomstergødning", eller en anden variant af vores gødning til planter.