{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Pasning af fjerdusk

18. december 2023
Fjerdusk

Fjerdusk i haven

Fjerdusk, Celosia argentea, er en sommerblomst, der er kendetegnet for sine fjerlignende blomsterstande i smukke pangfarver.

Fjerdusken blomstrer fra juli – september, og planten vil med garanti vække opsigt i dine krukker helt hen i efteråret. De farverige blomster er velegnede i buketter, og de kan også tørres til en evighedsbuket.

Fjerdusk

Udplantning af fjerdusk

Når du planter fjerdusk i dine krukker, skal du anvende en almindelig krukkejord og gerne en krukke med hul i bunden. Vi anbefaler, at du lægger drænmateriale i bunden af krukken, fx lecakugler. Det sørger for, at overskydende vand kan rende væk fra rødderne, så de ikke sopper i vand og potentielt rådner.

Fjerdusk foretrækker og udvikler de flotteste blomster på en lys placering. Planten kan også trives på en placering med vandrende skygge, men jo mere lys, fjerdusken får, des mere farverige bliver dens blomster.

Fjerdusk i havens bede

Fjerdusk kan godt plantes ud i havens bede, men du skal være forberedt på at plante nye ud hvert forår, da de ikke tåler vinterens kulde og frost.

Vil du forsøge dig med overvintring af fjerdusk, skal du i stedet plante i en krukke og tage den indendørs på en lys placering hen over vinteren, indtil temperaturerne igen tillader at sætte planten udendørs.

Fjerdusk
Fjerdusk

Vanding og gødning af fjerdusk

Fjerdusk er nøjsom og stiller ikke de store krav til hverken vanding eller gødning. Ligesom med alle andre blomster, der plantes i krukke, skal den vandes med jævne mellemrum, så jorden holdes let fugtig. Den tåler ikke for godt at tørre ud mellem vandingerne.

Det vigtigste er ikke at overvande fjerdusk, så rødderne står og sopper i vand. Som tommelfingerregel skal du en tur forbi med vandkanden hver anden dag hen over sommeren.

Det er ikke nødvendigt at gøde fjerdusk, da den blomstrer kraftigt uden det ekstra skud næring.

Fjerdusk blomstrer længere og flottere, hvis du kniber de visne blomsterstande af. Det vil tilskynde planten til at producere nye skud og nye blomster.