{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Pasning af hebe

13. november 2023
Hebe

Hebe: Den grønne krukkeplante

Hebe findes i et hav af varianter, men de har alle det tilfælles, at de er træagtige. Nogle hebearter udvikler sig til små buske, hvor blomsterne er små og sidder samlede i små stande. De farverige blomster fås i hvid, violet, blå eller rosa, og de blomstrer typisk hen over sommeren og sensommeren. Ogås derfor er hebe et godt valg til sensommerkrukkerne.

Mange er vilde med særligt hebe på grund af dens eksotiske udtryk med de små stedsegrønne blade, som sidder langs silken i par. Ligesom blomsternes mange nuancer, kommer bladene også i flere farver; blågrøn, gullig og olivengrøn. Hebe er altså en meget farverig og smuk plante til havens krukker.

Hebe er en ideel grøn plante til altanens og terrassens krukker. Hvis du planter flere forskellige sammen, får du en spændende grøn struktur, der kan pryde vinteren over og muligvis i flere år. Planten passer også fint i stenbedet eller langs boligens sokkel - dog egner hebe sig ikke som stueplante.

Hebe

Udplantning af hebe

Når du planter hebe, skal du vælge en almindelig krukkejord og lægge drænmateriale i bunden af krukken. Det kan fx være leca, som sørger for, at overskydende vand kan rende væk fra rødderne, så de ikke rådner.

Hebe trives bedst og udvikler sig flottest på en lys placering, men kan også stå i halvskygge.

 

Vanding og gødning af hebe

Hebe er som udgangspunkt en nøjsom plante og kræver minimal pasning. Det er vigtigt at vande planten rigeligt lige efter køb, så dens rødder kan få godt fat i jorden

Har du plantet hebe i en god krukkejord, er det ikke nødvendigt at gøde planten det samme efterår, da jorden indeholde nok næring i sig selv. Du kan begynde at tilføre gødning fra det følgende forår, ca. ved hver fjerde vanding i vækstperioden.

 

Vinterdækning af hebe

Størstedelen af hebsorterne er vinterhårdføre, men rådfør dig gerne i dit lokale center om dine planter kræver særlig opmærksomhed om vinteren.

Når frosten kommer, kan du hjælpe hebe godt gennem vinteren ved at dække med et isolerende lag gran og blade. Det beskytter mod kulden og holder fugten i jorden, så planterne ikke tørrer ud.