Spiselige bær og planter

Dansk chilisort: Bhut Orange Copenhagen

Dyrkning af Bhut Orange Chili

Bhut Orange Copenhagen

Bhut Orange Copenhagen er en variant af den stærke indiske chilisort, Bhut Jolokia, som var verdens stærkeste chili tilbage i 2009. Den nye sort er opstået ved lidt af et tilfælde.

Ved et tilfælde sætter en plante med Bhut Jolokia-chili orange frugter i stedet for røde. Smagen er citrusagtig med en frisk og sødlig duft, som er velegnet til madlavning i de rette mængder. Chilifrugten ligger i den stærke ende af skalaen – omkring 1.000.000 Scoville (SHU måleenhed) svarende til 100 gange stærkere end en almindelig Jalapeño.

Søren Friis Larsen, der har dyrket den orange chili, tog frø fra de orange frugter og avlede året efter nye planter, hvor han også indgik et samarbejde med Bjarne’s frø og planter om forædlingen. Gennem Facebook blev 65 danske hobbydyrkere involveret i udviklingen, og sideløbende blev frø og planter forædlet. Det blev efter fire års udvælgelse og dyrkning til chilisorten Bhut Orange Copenhagen.

Læs flere tips & tricks

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre