Spiselige bær og planter

5 gode planter til drivhuset

Planter til drivhuset - Plantorama

Planter til drivhuset

Du kan selv dyrke grøntsager

For mange haveejere er det en glæde at høste friske, hjemmedyrkede grøntsager og krydderurter til sommerens salater, marinader og varme retter. Det at dyrke sine egne afgrøder i drivhuset lærer én at være selvforsynende samtidig med, at man får tilfredsstillelsen af at høste lækre og friske grøntsager.

 

5 gode spiselige drivhusplanter

1. Tomat

Tomater er en af de mest populære grøntsager til selvdyrkning, og det er ikke helt uden grund. Tomatplanter fås i mange forskellige sorter, så alt efter smag og behag, kan du dyrke lige den type, der passer dig. Derudover er det tilfredsstillende at kunne bruge tomaterne i sin egen madlavning, hvor de har mange anvendelsesmuligheder.

 

2. Agurk

Den sprøde og saftige grøntsag er en klassiker i salaten, på rugbrødsmaden eller blot som snack. Agurker ses ofte som lange og slanke, men de findes også i en miniudgave, som er ideel til snack eller madpakken.

 

3. Peberfrugt

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan peberfrugter kan spises. Både i wokken, i salaten og ovenpå rugbrødsmaden er peberfrugter velsmagende.

 

4. Chili

Chilifrugter behøver ikke kun være for dem, der elsker den stærke smag. Frugterne fås nemlig både milde og stærke (og alt derimellem), og så er de desuden rige på de eftertragtede antioxidanter, der er sunde for kroppen.

 

5. Krydderurter

Krydderurter kan de fleste få plads til, og de både dufter og smager herligt. Hvilke krydderurter, du skal plante, er en smagssag, men langt de fleste slags vil gøre sig godt i sommerens salater, marinader og pestoer.

Læs flere tips & tricks

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 200.000 andre