{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Spiselige bær og planter

Sådan dyrker du selv chili

13. december 2023
Dyrkning af chili - Plantorama

Det er let at dyrke chili selv

Den nemme måde, at dyrke sin egen chiliplante på, er ved at købe én eller flere planter i april/maj og lade dem vokse i drivhuset, på terrassen eller altanen. I løbet af forsommeren vil chiliplanten sætte frugter, som du kan høste efter nogle uger afhængigt af sort, sol og varme.

Se vores udvalg af drivhus- og grøntsagsplanter her

Hvis du er mere eventyrlysten, kan du i februar/marts forspire chilifrø i en plantekasse eller minidrivhus. Vi anbefaler, at du vælger frø fra forskellige sorter, så du får mulighed for at smage flere slags chili og eksperimentere med styrken. Få gode råd til køkkenhaven i højbedet.

- Vi kan godt mærke, at det er blevet populært at eksperimentere med chili, siger Heine W. Pontoppidan, Plantorama Havecenter og tilføjer: - Både frø og planter er efterspurgte, og vi har fundet nye sorter og chili med forskellig styrke.

Når du dyrker selv, får du lov til at eksperimentere med forskellige chilisorter, hvornår det er bedst at høste frugterne og hvilken chili der falder bedst i din smag. Jo længere chilifrugterne sidder, jo mere smag udvikler de som hovedregel. Læs om gode grunde til at have et drivhus.

Læs også: Sådan dyrker du perfekte krydderurter.

Dyrkning af chili - Plantorama

Forspiring af chilifrø

Det er meget enkelt at forspire frø i et minidrivhus. Har du et i forvejen, skal du rengøre det grundigt og fjerne alle gamle svampesporer. Derefter drysser du Så- og priklejord i, trykker let i bunden og løsner muldet øverst.

  • Så frø med god afstand. Små frø må ikke dækkes, større frø dækkes lige med jord.
  • Vand let efter såning. Husk at nogle minidrivhuse er selvvandende. Ellers vand jævnligt uden at overvande. Undgå udtørring, der kan skade spiringen.
  • Sæt kassen lyst og lunt - dog ikke i direkte sol, hvor det er meget varmt.
  • Har du sået for tæt, og kimplanterne rører ved hinanden, kan de prikles ud i potter, så planterne bliver så robuste og kraftige som mulige.
  • Inden udplantning skal planterne hærdes til at leve udendørs. Sæt dem køligere og med lidt direkte sol.

Det er altid en god idé at læse vejledningen på frøposen, da der er forskel på tidspunkt af forspiring, såning og blomstring.