{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Frugter og bær

Spiselige bær og planter

Havens frugter og bær

I guiden får du tips & tricks til havens frugter og bær.

Hjemmedyrkede frugter smager bedre

Der er ikke noget så hyggeligt som at gå i haven og plukke friske bær og frugter. Hjemmedyrkede frugter er mere smagfulde og har en større sundhedsværdi.

Samtidig lærer det dig om selvforsyning og bæredygtighed. Det er blevet populært at bruge egne frugter og bær i madlavningen. Få vores opskrifter på æblemost, hybenmarmelade og hyldebærsaft.

Sådan planter du frugttræer

Frugttræer skal plantes ud i efteråret, hvor jorden er lun og fugtig. Plantehullet skal være rigeligt stort og have løst jord i bunden, så rødderne nemmere får fæste.

Sæt gerne en pæl ved rodklumpen, så træet får støtte, og vand rigeligt efter udplantning. Frugttræer foretrækker en solrig placering med rolige vindforhold.

Husk at vælge sorter, som bestøver hinanden. Læs mere om plantning og pasning af frugttræer.

Sådan planter du frugtbuske

Frugtbuske skal plantes ud i efteråret i en løs, næringsrig muldjord iblandet kompost. Buskene foretrækker en solrig placering med rolig vind.

Husk at vande rigeligt efter udplantning og i tørre perioder. Læs mere om plantning og pasning af frugtbuske.

Beskæring af frugttræer

Beskæring sikrer frugttræers vitalitet samt en sund frugtsætning og en pæn form. Når træet udplantes, skal træet beskæres, så halvdelen af kronbladene sidder tilbage.

Du beskærer et frugttræ lige uden for grenkraven, hvor grenen udspringer fra stammen. Husk at beskære nedefra og op om sommeren. Læs mere om beskæring af frugttræer.