Spiselige bær og planter
I guiden får du tips & tricks til køkkenhaven.
Der er ikke noget så skønt, som at høste friske grøntsager fra egen køkkenhave.
Hjemmedyrkede grøntsager smager af mere, har en højere sundhedsværdi samt lærer os om selvforsyning og bæredygtighed.
Læs om dyrkning af spinat og dyrkning af kartofler.
Placer køkkenhaven det mest solrige sted i haven i en jord, der hverken er for lerholdig eller sandet.
En lerholdig jord kan iblandes grus og sand, mens en sandet jord kan iblandes kompost.
Husk at din jord i køkkenhaven skal vedligeholdes og plejes.
Inden du sår, skal ukrudt og større sten fjernes. Du bør også gøde jorden, så grøntsagerne får godt med næring. Brug organisk gødning, der giver næring over længere tid.
Så frøene i rækker og sæt navneskilt på hver række. Så har du styr på, hvad du har plantet. Det er også nemmere at kende ukrudt fra små spirer. Læs mere om den nemme køkkenhave.
Det vigtigste er at få fjernet ukrudt, som pibler frem af jorden i tide. Ukrudtet stjæler nemlig næring, lys og vand fra grøntsagerne.
Er vejret tørt i en længere periode, skal du vande køkkenhave godt igennem. Vand helst om morgenen og aftenen, hvor vandet ikke fordamper af varmen. Læs om bekæmpelse af snegle i køkkenhaven.