Gavekort
Luk

Køb nu

iDu er igang med at fjerne dit centervalg. Ved denne handling slettes indholdet i din kurv.

{{ userSelectedStore.name }}

{{ userSelectedStore.address }}
{{ userSelectedStore.zipCode }} {{ userSelectedStore.city }}
Vis detaljer Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
Valgt
{{ localeDate(openingHour.day) }}
{{ openingHour.hours }}

{{ store.name }}

{{ store.address }}
{{ store.zipCode }} {{ store.city }}
Vis detaljer Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
Valgt
{{ localeDate(openingHour.day) }}
{{ openingHour.hours }}
iBemærk! Meget snart kan du også shoppe hos vores center i Taastrup og afhente eller få leveret hjem. Indtil da kan du tjekke lagerstatus og åbningstider.

Køkkenhaven

Kom med i Jon Edlunds nye spiselige have

2. marts 2023
Kom med i Jon Edlunds nye spiselige have - Plantorama

Denne artikel er skrevet af Jon Edlund, der nok er bedst kendt fra sin deltagelse i "Den Store Bagedyst". Det er ingen hemmelighed, at Jon er meget passioneret omkring mad og kager, og i denne artikel kan du følge nogle af hans første oplevelser med egen spiselig have. Du kan tjekke Jons madopskrifter ud her.

Kom med i Jon Edlunds nye spiselige have - Plantorama

Den spiselige have

Et af sommerens absolut bedste projekter er uden tvivl det grønne arbejde, som foregår i haven disse dage. Jeg er gået i gang med at forvandle min ’baggårdshave’ om til et spiseligt skattekammer, som er fyldt med grøntsager og krydderurter. Dem vil jeg senere på året trylle om til lækre opskrifter af grønne retter. Og kager ikke mindst. Så stay tuned på @jondanieledlund og følg med i udviklingen af alt det grønne!

Gode råvarer er noget, der altid har optaget mig, og som betyder rigtig meget for min kærlighed til madlavning. At dyrke egne grøntsager kan noget særligt. Det giver en helt speciel følelse af selvtilfredsstillelse, men også af samhørighed med naturen. Det skaber for mig en anden nærhed til den mad, jeg laver og serverer.

Så spiller forholdet til miljøet også en vigtig rolle for mig. Som menneske er det vigtigt, at vi hver især tænker over, hvordan vi kan mindske vores CO2 forbrug, tænke bæredygtigt, og gøre en forskel for miljøet. Og hvad er så ikke bedre, end at kunne dyrke sine egne grøntsager. Arbejdstiden er minimal, og fortjenesten og glæden ved det er kæmpe stor.

Se vores udvalg af grøntsagsplanter til køkkenhaven

Populære produkter netop nu

Grønt alle vegne

Jeg har i starten af april måned plantet en masse spiseligt grønt, og jeg har udvalgt afgrøder, som kan bruges både i det søde og det salte køkken. Så i mine plantekasser finder du gulerødder, to slags squash, palmekål, rosenkål og grønkål. Og en masse krydderurter. Dem kan man aldrig få nok af.

Jeg har valgt at plante i plantekasser med hjul på. Det gør dem nemme at flytte rundt, efter vind og vejr, og så pynter de flot overalt. Især kålplanterne er enormt flotte at kigge på. Grønkålen og rosenkålen vokser sig til nogle store stokke, som senere hen også kan plantes om, i større krukker og pynte rundt omkring. Det er nogle fantastiske planter, som endda trives i alle årets sæsoner. Derudover smager de godt, og kan bruges på mange forskellige måder i et køkken. Noget jeg nok skal fortælle meget mere om senere i processen.

Plantekasser er en rigtig nem måde at komme i gang med sit planteprojekt på. Især hvis du som mig ikke har de store grønne arealer at gøre godt med. Det kræver ikke særlig meget plads – blot jord, tid og vand. Så det er noget du nemt kan gøre, uanset om du har altan, terrasse eller en have.

Læs også: Begyndervenlig guide til en køkkenhave i højbed

Kom med i Jon Edlunds nye spiselige have - Plantorama
Kom med i Jon Edlunds nye spiselige have - Plantorama

Smagen af barndom

At dyrke egne afgrøder er sådan set ikke noget nyt for mig. Det er noget jeg er vokset op med. I mit barndomshjem har vi altid dyrket forskellige slags frugt og grønt. Det var dog ikke noget, som optog mig voldsomt som barn, men jeg husker stadig smagen af friske gulerødder og jeg har helt sikkert lært et par tricks eller to undervejs. Så dyrkning af egne grøntsager kan bestemt også være et familieanliggende og dermed noget børn også kan nyde godt af. Og et projekt de kan glæde sig over.

Jeg kan i hvert fald næsten ikke vente på den dag, hvor jeg kan gå lige ned og plukke mine helt egne friske gulerødder eller kålblade. Jeg bliver både helt glad og stolt ved tanken om at kunne følge mine råvarer fra jord til bord. Og nyde smag, syn og duft af noget, som jeg selv har plantet og dyrket. Imens kan jeg stille og roligt følge med i spiringsprocessen og langsomt se mine grøntsagsplanter vokse sig større og større. Dét er da fantastisk!

Får du ikke også selv helt lyst til at dyrke dit eget grønt? Så ved du, hvor dine råvarer kommer fra, fri for sprøjtemidler og kemikalier. Skabt ved helt egen hånd. Det kan KUN blive lækkert. Og ellers er det bare at gå på opdagelse i det store udvalg af frø og planter.

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

snow banner
Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}