Krydderurter

Spiselige bær og planter

Krydderurter

I guiden får du tips & tricks vil krydderurter.

Krydderurter pryder og dufter

Krydderurter er både velduftende og flotte at se på. Der er intet der slår hjemmedyrkede og friske krydderurter, når det kommer til aroma og smag.

De er særligt populære som krydderi madlavning, hvor de både anvendes tørre og friske. Få lækker opskrift på pizza med krydderurter og grillmad med krydderurter.

5 nemme krydderurter

Er du nybegynder indenfor hjemmedyrkning, kan du med fordel starte ud med nogle nemme krydderurter.

Urter som purløg, mynte, timian, oregano og salvie kommer igen år efter år og er nemme at passe. Læs mere om nemme krydderurter.

Sådan dyrker du krydderurter

Placer krydderurterne indendørs eller udendørs et lyst og solrigt sted i en blød og næringsrig pottemuld. Vand dine krydderurter regelmæssigt, så de ser friske ud.

Du kan både fryse og tørre dine urter. Bladende skal skylles i koldt vand og tørres i et viskestykke.

Ved frysning lægges de i en plastikpose i fryseren. Ved tørring lægges de på køkkenrulle i mikroovnen, hvor de tørres et par minutter. Læs mere om dyrkning af krydderurter.

Gode råd til krydderurter

Vi har i Plantorama en stor viden og erfaring med hjemmedyrkede krydderurter, og deler her i guiden vores bedste tips og tricks med dig.

Grøn inspiration og gode råd til bolig, have og dyr

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 95.000 andre

Plantorama bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info, om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores persondatapolitik klik her