{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Surbundsplanter

Hortensia Magical giver farvespil i haven

16. oktober 2023

Hortensia Magical skifter farve efter årstiderne 

En 'Magical Four Seasons'-hortensia kan virkelig trylle. De mange blomster skifter i løbet af ét år farve hele tre til fire gange. Det giver et fascinerende skuespil i haven.

Den 'magiske' almindelig hortensia har stærke grene, så haveplanten ikke med det samme hænger, hvis der kommer kraftige eller langvarige regnbyger. Hortensiaen er dog især smuk og ideel for såvel begyndende som øvede haveelskere.

 

En kraftkarl blandt hortensiaer

Hortensiaer med en Magical-etiket er omhyggeligt udvalgt og dyrket til dig. Ud over farveskiftet er plantens lange holdbarhed et absolut iøjnefaldende plus.

På de stærke stilke sidder der kompakte blomster, som både i regn og direkte sol holder sig flotte i meget lang tid. Desuden står de i blomst i ekstra lang tid: til langt hen på efteråret.

Plantorama | Sådan passer du hortensia Magical Four Season

Pasning af Magical hortensia

Hortensiaer i 'Magical Four Seasons'-sortimentet er fremavlet med stor omhu. Derfor fortjener planterne også den bedste pasning hjemme i din have. Med den rette pleje skifter blomsten farve i blomstringperioden og bliver en hortensia med pragtfulde efterårsfarver. Læs også om rhododendron. 

 

Vanding

Rødderne må ikke blive tørre. Både i potte og i haven skal den vandes jævnligt i varme perioder - nogle perioder dagligt. Sørg for, at blomsterne ikke blive våde og at jordbunden er rimelig porøs, så vand kan trænge ned i jorden. Se også vores udvalg af stauder. 

 

Gødning

Blomsten kræver ingen speciel gødning, men for at opnå eller bibeholde en blå hortensia skal du tilføre aluminiumsulfat i marts/april. Er du generelt til forholdsvis nøjsomme planter bør du læse om pasning af pæoner, der også er en rigtig smuk blomst. 

 

Beskæring

Det er egentlig ikke nødvendigt at beskære planten. Det er tilstrækkeligt at fjerne de visne blomster i efteråret. De gamle blomster nippes af max 10 cm nede af grenen.

Klipper du den helt ned, blomstrer den ikke året efter. Du kan også lade blomsterstandene stå gennem vinteren og først klippe dem af i det tidlige forår.

 

 

Blomstring

En 'Magical Four Seasons'-hortensia står i blomst fra maj til november. I den periode skifter blomsten farve, fra lys til pragtfulde efterårsfarver. Se et eksempel på farveskift nedenfor. 

Plantorama | Sådan passer du hortensia Magical Four Season

Udplantning

Hortensiaen kan plantes ud i både krukker og bede. Planter du i bed, anbefaler vi, at du sætter 1 plante pr m2. Planterne kan nemlig blive 100-150 cm i højde og bredde. Blomsterne kræver ikke nogen speciel jord, men de foretrækker dog surbundsjord.

 

Placering

Hortensiaen kommer bedst til sin ret, hvis den placeres et skyggefuldt sted med moderat varme. En hortensia bør ikke plantes for tæt ved et træ. Træernes rødder er dominante og tager derfor næring fra din hortensia. Du kan eksempelvis placere dem sammen med flotte fanske anemoner, som også vokser bedst i halvskygge. Læs om pasning af anemoner.

 

Vinterdækning

Hortensia er generelt en vinterhård plante. Har du dine hortensia i krukker, kan du placere dem i udhuset og vande et par gange i løbet af vinteren. De kan sættes ud igen, når foråret titter frem. Du skal være opmærksom på, at de nye skud ikke udsættes for nattefrost, da planten så ikke vil blomstre.

Står dine hortensia i bede, kan du beskytte dem med grangrene eller et gammelt tæppe, så de fine nye skud ikke tager skade, hvis der er nattefrost i det tidlige forår.

Plantorama | Sådan passer du hortensia Magical Four Season

Læs flere tips & tricks