{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Havekalendere

Guide

Kalender til haven

I guiden får du tips & tricks til havens planter året rundt.

Få overblik over årets gøremål i haven

Som haveejer kan det være vanskeligt at bevare overblikket over havens beplantning – især hvis du er nybegynder.

Derfor har vi samlet vores plantekalendere over roser, æbletræer, stauder, rhododendron og hæk, så du hurtigt og nemt kan finde månedens gøremål til netop dine haveplanter. Læs hvordan du passer og plejer din rhododendron.

Rosenkalender

Rosen er den mest populære blomst i hele verden og er symbol på kærlighed – derfor bruges den oftest i buketter. Vi holder os dog ikke til rosenbuketter; vi dyrker dem også i vores haver.

Roser er en del af den romantiske have, men den vinder også indpas i de moderne haver, hvor det romantiske udtryk giver modspil til det moderne parcelhus' markante træk. Læs guiden til roser måned for måned.

æbletrækalender

Hjemmedyrkede æbler smager bedre, har en højere sundhedsværdi, og så er det hyggeligt at gå i haven og plukke sine egne æbler. Udover at give dejlige frugter, vi kan spise, er et blomstrende æbletræ også en sand fryd for øjnene.

Der er altså mange grunde til at dyrke æbletræer hjemme i haven. Læs guiden til æbletræer måned for måned.

Staudekalender

Stauder hører til blandt havens mest robuste og mindst pasningskrævende planter. Når du først har anlagt et staudebed, er du garanteret frodighed og smuk blomstring – stort set uden at skulle røre en finger.

Der er dog nogle pligter forbundet med at dyrke stauder. Læs guiden til stauder måned for måned.

Rhododendronkalender

De fleste danske haver rummer en rhododendron, som også fås i et utal af varianter: stedsegrønne, løvfældende, småblomstrede, storblomstrede, høje, lave, farvestrålende og velduftende.

Udover dens flotte, læderagtige blade og eksotiske, farvestrålende blomster udmærker rhododendron sig ved at være meget nem at passe. Læs guiden til rhododendron måned for måned.

Hækkekalender

Hække giver læ for vinden, bringer fugleliv til haven og danner blomster og eventuelt bær. Derfor foretrækker mange danskere den levende hæk frem for hegn og stakit. De mange forskellige hækplanter har hver deres krav til pasning, klipning og beskæring.

Nogle kræver næsten ingen pasning, mens andre er ganske fordringsfulde. Læs guiden til hækplanter måned for måned.

Få gode råd til drivhuset her.