{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Æbletrækalender


Plantekalendere

Æbletrækalender

I guiden får du tips & tricks til æbletræer året rundt.

æbletræer om vinteren

De sidste æbler kan plukkes, inden vinteren for alvor melder sin ankomst. Har du lavet æblelager, er det en god idé at gå æblerne igennem. Det er også nu, du skal overveje, hvilke nye æblesorter du ønsker i haven.

Hvis ikke frosten er for hård, kan du beskære og udtynde æbletræerne. Læs mere om æbletræer i december, januar og februar.

æbletræer om foråret

Er vejret ikke til at beskære i hen over vinteren, kan du beskære det nu, hvor chancen for frost er mindre. æbletræer skal desuden gødes og vandes, hvis vejret er tørt.

Det er også tid til at flytte dine æbletræer, hvis det er nødvendigt, og plante nye æbletræer, når jorden er medgørlig. Læs mere om æbletræer i marts, april og maj.

æbletræer om sommeren

Her om sommeren skal der tyndes ud i æbletræets frugter, hvis bestøvningen er særlig god. Derudover skal træernes gødes vandes endnu engang.

Tidlige sommersorter er klar til høstning. Det er også nu, at espalieræbletræer skal beskæres, og der skal fjernes æbler fra nyplantede æbletræer. Læs mere om æbletræer i juni, juli og august.

æbletræer om efteråret

I efteråret er sene sommersorter samt tidlige og sene efterårssorter klar til høstning. Denne tid er ideel til udplantning af pottegroede æbletræer, da jorden er lun og fugtig.

Er du vild med havens fugleliv, kan du lade æbler sidde tilbage som foder. Du kan også stille overskudsfrugten til vinteropbevaring. Læs mere om æbletræer i september, oktober og november.