Æbletrækalender

Æbletræer i juli

Plantorama | Få råd til æbletræet i juli

Gøremål til æbletræet i juli

  • Giv æbletræet gødning.
  • Fjern æbler fra nyplantede æbletræer.

 

Giv æbletræet gødning

Som udgangspunkt har æbletræer ikke brug for gødning, men vil du gerne forkæle det, kan du tilføre et gødningsprodukt med et højt indhold af kvælstof (nitrogen). Kvælstoffet sikrer, at æbletræet vækster optimalt, og derfor er det vigtigt for trivslen.

Det er oplagt at tilføre gødning nu, fordi træet forbereder sig på at danne store, velsmagende frugter til sensommeren. Frugternes rødfarvning øges, hvis indholdet af kvælstof i jorden reduceres omkring frugtmodning.

Derfor kan det ikke anbefales at give æbletræerne gødning efter juli. I stedet bør du gøde tidligere på sæsonen i april, hvor vækstsæsonen begynder.

Nyplantede æbletræer må ikke gødes det første år. Gødningen stimulerer rod- og bladvækst, og derfor er gødning mest egnet til æbletræer, der er dyrket året forinden. De vil dermed danne et kraftigere rodnet og en større krone.

 

Fjern æbler fra nyplantede æbletræer

De fleste nyplantede æbletræer danner ikke frugter det første år efter udplantning. Det første år efter udplantning bruger træet på at finde sig til rette på sin nye placering og gradvist få rodfæste.

Skulle dit nyplantede æbletræ danne frugter, er det derfor bedst, at du løbende fjerner dem. På den måde tvinger du træet til at fokusere på rodfæstning.

Læs mere om haven i juli

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre