Havens fugle i august

14. april 2022
Guide til havens fugle i august - Plantorama

Gøremål i fuglehaven i august

  • Hjælp fuglene og ungerne med at finde føde
  • Lad nedfaldne æbler ligge
  • Sørg for rent drikkevand
  • Overvej om haven kan blive mere fuglevenlig
  • Rengør havens fuglekasser

 

Hjælp fuglene og fugleungerne med at finde føde

De fleste af havens fugle har allerede fået det første kuld fugleunger, men vidste du, at mange fuglearter ikke kun får ét enkelt kuld? Størstedelen af vores fugle herhjemme får nemlig to eller flere kuld unger, hvorfor deres energibehov stadig er stort hen over sommeren.

Selvom forældrene gør deres bedste for at lære ungerne op, kan de små fugle have svært ved at finde føde på egen hånd. Du kan hjælpe både fugle og fugleunger ved at tilbyde dem flere forskellige slags foder på foderpladsen.

De små fugleunger har særligt gavn af en energirig kost med knuste nødder og frø, som er en udmærket erstatning for de proteinrige insekter, der kan være vanskelige at skaffe, hvis sommeren er kold og våd. Som tak for hjælpen får du mange trofaste gæster i haven, som i løbet af året med glæde vender tilbage til haven.

 

Lad nedfaldne æbler ligge til fuglene

Har du æbletræer i haven, kan du med fordel lade de nedfaldne æbler ligge på jorden, hvor de er ideel foder til fuglene, fx solsorte og drosselfugle. Du slipper for at samle alle æblerne ind og hjælper samtidig havens fugle.

Du kan også gemme nogle af de mindst stødte æbler og bruge dem som foder hen over vinteren, hvor naturens spisekammer er tømt for bær og frugter.

Guide til havens fugle i august - Plantorama

Sørg for rent drikkevand

Rent og frisk vand fordobler antallet af besøgende fugle i din have. Så stil gerne vand frem til fuglene dagligt, så de hele tiden har noget at drikke af og bade i. Fuglene har behov for vand året rundt. Særligt frøædende fugle har et større behov for væske, da deres kost er meget tør.

 

Overvej om haven kan blive mere fuglevenlig

årets bedste plantetid er lige om hjørnet, hvilket giver anledning til at overveje, om haven kan gøres mere fuglevenlig med træer, buske og andre haveplanter. Fugle er vilde med haver, hvor der er forskellige slags frugttræer og bærbuske, som de kan spise af.

De holder også meget af stedsegrønne træer og buske, hvor de kan søge skjul og bygge rede, samt forskellige blomstrende planter, der tiltrækker insekter og andre smådyr, som de kan spise.

 

Rengør havens fuglekasser

Her i august måned er ynglesæsonen ovre, og det er tid til at rengøre havens fuglekasser grundigt, så de er klar til vintersæsonen, hvor de skal bruges som vinterboliger.

Fuglekasserne skal holdes fri for bakterier og virus, der kan overføres til de overvintrende fugle. Det er vigtigt at fjerne alle rederester, ekskrementer og andre levn fra fuglene, og bagefter rengøre fuglekassen ind- og udvendigt med sæbe eller desinfektionsmiddel og derefter kogende vand.

 

Månedens fugl: Rødhals

Rødhals, Erithacus rubecula, går også under navnet rødkælk, og er særligt kendt for sit røde bryst og store, mærke øjne. Fuglen er tillidsfuld og ganske afholdt i haverne rundt om i Danmark.

Populære produkter netop nu

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}