{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Havens fugle i juli

28. december 2023
Guide til havens fugle i juli - Plantorama

Gøremål i fuglehaven i juli

  • Hjælp fuglene og ungerne med at finde føde
  • Sørg for rent drikkevand
  • Vent med at klippe hækken

 

Hjælp fuglene og fugleungerne med at finde føde

De fleste af havens fugle har allerede fået det første kuld fugleunger, men vidste du, at mange fuglearter ikke kun får ét enkelt kuld? Størstedelen af vores fugle herhjemme får nemlig to eller flere kuld unger, hvorfor deres energibehov stadig er stort hen over sommeren.

Selvom forældrene gør deres bedste for at lære ungerne op, kan de små fugle have svært ved at finde føde på egen hånd. Du kan hjælpe både fugle og fugleunger ved at tilbyde dem flere forskellige slags foder på foderpladsen.

De små fugleunger har særligt gavn af en energirig kost med knuste nødder og frø, som er en udmærket erstatning for de proteinrige insekter, der kan være vanskelige at skaffe, hvis sommeren er kold og våd. Som tak for hjælpen får du mange trofaste gæster i haven, som i løbet af året med glæde vender tilbage til haven.

Find tilbehør til vildfugle her.

Guide til havens fugle i juli - Plantorama

Sørg for rent drikkevand

Rent og frisk vand fordobler antallet af besøgende fugle i din have. Så stil gerne vand frem til fuglene dagligt, så de hele tiden har noget at drikke af og bade i. Fuglene har behov for vand året rundt. Særligt frøædende fugle har et større behov for væske, da deres kost er meget tør.

 

Vent med at klippe hækken

Mange fugle bruger hækken til at bygge rede i, og deres fugleunger er ikke nødvendigvis klar til at forlade reden endnu. Derfor bør du være varsom med hæksaksen og gerne vente med den helt store beskæring af hækken indtil august, så fugleungerne når at blive helt flyvefærdige.

 

Månedens fugl: Dompap

Dompappen, Pyrrhula pyrrhula, vækker ofte opsigt med sine smukke røde farver og buttede krop. Dens langsomme bevægelser gør, at den let kan betragtes ude i haven, hvor den gladeligt besøger foderpladsen.