{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Hækkalender

Plantekalendere

Hækkalender

I guiden får du tips & tricks til havens hække året rundt.

Hække om vinteren

I vintermånederne er der ikke meget at foretage sig i forhold til hækken. Det vigtigste er, at du ikke smider vejsalt tæt på hækken, da det er giftigt for hækplanterne.

Kommer der sne, skal det rystet af hækken, så det ikke tynger og vælter den. Løvfældende hække skal klippes inden løvspring. Læs mere om hække i december, januar og februar.

Hække om foråret

Her i foråret bliver vejret mildere, og jorden nemmere at arbejde med. Du kan nu plante løvfældende og stedsegrønne hække - så har de hele sommeren til at etablere sig, inden vinterens kulde.

Du kan give hækken ekstra næring ved at fordele topdressing mellem planterne. Det er også tid til at klippe dine buksbomhække nu. Læs mere om hække i marts, april og maj.

Hække om sommeren

Om sommeren skal både løvfældende og stedsegrønne hække klippes. Har du en tjørnehæk, skal spareorm bekæmpes, før de udvikler sig og ødelægger hækplanterne.

Har du ikke tid til at klippe hækken i juli eller august, kan du til nøds gøre det i juni måned. Læs mere om hække i juni, juli og august.

Hække om efteråret

Efteråret er en ideel plantetid for stedsegrønne hække, da jorden er lun og fugtig. Løvfældende hække kan plantes efter løvfald.

Derudover er der ikke så meget at foretage sig med hækken i efteråret. I stedet kan du pleje hækredskaberne, inden de stilles væk for vinteren. Læs mere om hække i september, oktober og november.