Hækkalender

Hækken i april

Plantorama | Få råd til hækken i april

Vedligeholdelse af hækken i april

  • Plant løvfældende hække, når jorden er til at arbejde med.
  • Fordel topdressing mellem hækplanterne som gødning.

 

Plant løvfældende hække

I april begynder foråret efterhånden at vise sit milde ansigt, og jorden tør langsomt op efter vinterens kulde og frost. Så snart jorden er til at grave i, kan du plante løvfældende hække, eksempelvis bøg, liguster, tjørn, fjeldribs, mirabel og navr.

Hvis du planter tidligt på sæsonen, opnår du den fordel, at planterne har hele sommeren til at etablere sig, inden vinterens kulde kommer.

Du skal dog være opmærksom på at vande de nyplantede hækplanter meget grundigt, da foråret typisk er meget tørt. Ved plantning af hækplanter gælder det, at plantehullet skal være så stort, at rødderne ikke bøjes.

Hækplanter kræver ikke den store pasningsindsats, når de først er etablerede, men netop ved udplantning er det vigtigt at være grundig. Hellere grave et stort plantehul end et for lille.

Læs også: Udplantning og pasning af hækplanter

 

Giv topdressing som gødning

Langt de fleste hækplanter vil klare sig helt fint uden tilførsel af næring. Vil du dog gerne forkæle din hæk, kan du give den et lag topdressing, enten færdigblandet jordforbedring, som Champost jordforbedring, eller en ”hjemmelavet” blanding af jord og kompost.

Overdreven gødning af hækplanter vil ikke føre til flotte, kraftige planter, men i stedet til høje, ranglede planter med overdreven bladvækst. Det er derfor ikke tilrådeligt at give hækplanterne gødning, men i stedet topdressing.

Læs mere om haven i april

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre