{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Hækken i februar

27. maj 2024
Hæk med sne

Vedligeholdelse af hækken i februar

  1. Klip løvfældende hække inden løvspring
  2. Undgå at kaste vejsalt tæt på hækken, da saltet er giftigt for hækken
  3. Fjern vildskud fra træer og buske, før de får lov til at udvikle sig

1. Klip løvfældende hække nu

Løvfældende hække har rigtig godt af at blive klippet nu her inden løvspring. Og ved du ikke lige, hvad løvspring dækker over, så er det den tid på året, hvor træer og buske springer ud.

Det gælder fx:

Klipningen af de løvfældende hække kan godt vente til marts, hvor vejret er mildere, men du kan sagtens udnytte tiden her i februar, hvor resten af haven ligger i vinterdvale. 

Nyplantede, løvfældende hække skal først klippes, når de har opnået den ønskede højde. Typisk er hække mellem 180 - 200 cm høj. Du kan altid orientere dig om gældende regler i hegnsloven.

Etablerede hække, der trænger til fornyelse, kan beskæres ned i en højde på 20 - 30 cm. Det gælder for alle løvfældende hække - undtagen bøgehækken, der ikke tåler en så grov beskæring.

 

2. Salt ikke for tæt på hækken

Sne og frost betyder glatte veje og saltning af udendørsarealer. Er du én af dem, som salter fortorv og indkørsel, skal du smide saltet en stykke væk fra hækken.

Hverken nye eller etablerede hække tåler vejsaltet særligt godt. Det er giftigt for planterne, og effekten viser sig først om sommeren, hvor bladene bliver gule, og i rigtig ærgerligt tilfælde går hækken helt ud.

 

3. Fjern vildskud fra træer og buske

På denne tid af året står løvfældende hække helt bare. Derfor er det nemt at gå den igennem for vildskud fra andre træer, buske og planter, som du ikke ønsker vokse op mellem hækplanterne. Det gælder især i tætte hække, hvor vildskudene kan være svære at spotte og komme til, før de har fået godt rodfæste.

Tjek løbende din hæk for vildskud og hiv dem op med rod, så du er på forkant.