{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Rhododendronkalender

Plantekalendere

Rhododendronkalender

I guiden får du tips & tricks til rhododendronbedet året rundt.

Rhododendron om vinteren

Om vinteren er der ikke meget at foretage sig i rhododendronbedet. Derfor har du tid til at planlægge ændringer i bedet til den kommende havesæson.

Når frosten og sneen kommer, skal du beskytte de frostfølsomme planter og fjerne sneen fra grenene. Husk at vande bedet i tøperioder. Læs mere om rhododendron i december, januar og februar.

Rhododendron om foråret

Hvis solen er kraftig i foråret, skal du beskytte rhododendron med grangrene, så de nye skud ikke svides om natten. Du kan desuden udplante nye rhododendron, når jorden er medgørlig.

Husk at rhododendron skal gødes, vandes med regnvand og beskæres kraftigt. Du bør også fordele et nyt lag spagnum omkring planternes rødder. Læs mere om rhododendron i marts, april og maj.

Rhododendron om sommeren

Hen over sommeren skal du løbende fjerne visne blomsterstande fra dine rhododendron, så blomstringen forlænges. Du bør også beskære planterne let, hvis de har en uharmonisk vækst.

Efter afblomstringen skal rhododendron gødes med surbundsgødning for sidste gang denne sæson. Læs mere om rhododendron i juni, juli og august.

Rhododendron om efteråret

Forholdene er perfekte til at plante nye rhododendron i bedet eller anlægge et helt nyt bed. Du kan også flytte allerede etablerede rhododendron til en ny plads i haven. Husk at vande grundigt inden frosten kommer.

Nyd synet af de løvfældende rhododendron og plant eventuelt løgvækster i bedet, hvis du savner farvespil. Læs mere om rhododendron i september, oktober og november.