{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Rhododendronbedet i juli

11. december 2023
Plantorama | Få råd til rhododendron i juli

Gøremål i rhododendronbedet i juli

  • Fjern løbende visne blomsterstande fra afblomstrede rhododendron.
  • Beskær rhododendron let, hvis den trænger til det.
  • Giv rhododendron gødning for tredje gang.

 

Fjern visne blomsterstande fra afblomstrede rhododendron

I juli er de fleste gængse rhododendronarter afblomstret, og du skal derfor løbende fjerne visne blomsterstande. Når de fjernes, vil busken nemlig bruge energien på nyvækst fremfor frøsætning.

Den visne blomsterstand kan let brækkes af, når den har løsnet sig. Er blomsterstanden svær at brække af, er det for tidligt, og du bør vente et par uger, før du prøver igen.

 

Beskær rhododendron

Hvis din rhododendron har mistet sin harmoniske vækst, er juli det oplagte tidspunkt for en let beskæring. Den lette beskæring skal foregå umiddelbart efter, planten er afblomstret, og for de fleste rhododendron er det i juli måned.

Efter afblomstringen står det klart i din hukommelse, hvor væksten var uharmonisk, og samtidig har planten god tid til at hele sårene, inden frosten kommer. Derfor er det bedst at foretage den lette beskæring umiddelbart efter afblomstringen.

 

Gød rhododendron for tredje gang

Giv rhododendron gødning efter afblomstring. Efter en lang, smuk blomstring kan din rhododendron godt være en smule udmattet, og det er derfor nu, at du skal tilføre planten gødning for tredje og sidste gang. Husk kun at gøde rhododendron med særlig rhododendron- eller surbundsgødning, som har en pH-værdi, der er tilpasset surbundsplanter.