{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Rhododendronbedet i september

19. oktober 2023
Plantorama | Få råd til rhododendron i september

Gøremål i rhododendronbedet i september

  • Plant nye rhododendron eller anlæg et rhododendronbed nu
  • Flyt rhododendron, hvis de har brug for en ny plads

 

Plant rhododendron eller anlæg nyt bed

September er det bedste tidspunkt for udplantning af rhododendron. Om efteråret er jorden nemlig stadig lun efter sommeren, mens årstidens nedbør sikrer, at jorden er gennemfugtet. På den måde er efteråret det bedste tidspunkt at plante rhododendron på.

Det er derfor nu, at du skal anlægge eller udvide dit rhododendronbed. Rhododendron foretrækker en placering i halvskygge og skal plantes i surbund, enten grov spagnum eller særligt rhododendronjord. Husk at vande rigeligt efter udplantning.

Læs også: Sådan planter og passer du rhododendron

Plantorama | Få råd til rhododendron i september

Flyt rhododendron

Ligesom at september er det oplagte tidspunkt at plante rhododendron, er september også det bedste tidspunkt at flytte rhododendron. 

Er din rhododendron blevet for stor til sin nuværende placering eller overvejer du at skabe lidt forandring i din have, så er det nu, at du skal flytte din rhododendron. 

Rhododendron har et bredt, men ikke særligt dybt rodnet, og den er derfor en af de buske, som er lettest at fjerne og som tåler det bedst. Du behøver derfor ikke tøve, hvis du har lyst til forandring. Husk blot at vande grundigt efter flytningen.