{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Rosenkalender

Plantekalendere

Rosenkalender

I guiden får du tips & tricks til rosenbedet året rundt.

Rosenbedet om vinteren

I vintermånederne er den vigtigste opgave at beskytte frostfølsomme roser mod kulden. Når det er gjort, kan du planlægge, om der skal ske ændringer i rosenbedet i det kommende haveår.

I slutningen af vinteren kan du også begynde at fjerne ukrudt, der spirer frem. Så får det ikke lov til at udvikle sig og stjæle næring fra roserne. Læs mere om rosenbedet i december, januar og februar.

Rosenbedet om foråret

I takt med at vejret mildner, begynder roserne at vågne fa vinterdvalen. Du kan beskære roserne, når nattefrosten er forbi, og plante nye roser ud i bedet.

Remonterende roser skal gødes anden og tredje gang, og engangsblomstrende roser skal gøde anden gang. Læs mere om rosenbedet i marts, april og maj.

Rosenbedet om sommeren

Når roserne står i fuldt flor hen over sommeren, skal du tjekke dem efter for bladlus og gøde remonterende roser tredje gang.

Det er en fordel løbende at fjerne visne blomsterstande, så du forlænger blomstringen. Du kan også afklippe blomsterne til smukke buketter. Læs mere om rosenbedet i juni, juli og august.

Rosenbedet om efteråret

Hybendannende roser vil give frugter her i efteråret, som du kan bruge til eksempelvis lækker hybenmarmelade. Husk at binde nye skud på klatreroser op for en harmonisk vækst.

Forbered roserne til vinteren ved at fordele topdressing mellem planterne. Du kan også nå at flytte og dele dine roser, inden frosten kommer. Læs mere om rosenbedet i september, oktober og november.