Staudekalender

Staudebedet i april

Plantorama | Få råd til staudebedet i april

Gøremål i staudebedet i april

  • Køb nye stauder og plant dem ud hurtigst muligt.
  • Dæk bar jord i staudebedet med kompost eller dækbark.
  • Plant forspirede stauder, hvis nattefrosten er ovre.

 

Indkøb og plant nye stauder

April er den første forårsmåned, hvor solen mærkes, og stauderne for alvor skyder frem. Foråret er også nået plantecentrene, hvor stauderne står på rad og række. Udvalget er størst netop nu, så der er bestemt værd at besøge plantecenteret og købe dine stauder.

Mange stauder ser måske ikke af så meget, men i plantecenteret har de billeder af, hvordan planterne ser ud under blomstringen. Personalet står desuden klar til at rådgive dig om udplantning og pasning. Efter hjemkomst med de nye stauder, er det vigtigt, at du planter dem hurtigst muligt.

Læs også: Inddeling af stauder

 

Dæk bare pletter i staudebedet

Når de nye stauder er plantet ud i bedet, er det en god idé at dække eventuelle bare pletter med kompost, dækbark eller et andet organisk materiale. Det holder dels på fugten i jorden og forebygger samtidig mod ukrudt.

 

Udplant forspirede stauder

Ligesom april er plantetid for indkøbte stauder, er det også plantetid for hjemmedyrkede stauder, som har stået til forspiring siden januar. Stauderne skulle efterhånden have fået en størrelse, som gør dem egnede til udplantning. Uanset størrelse må de dog først plantes ud, når der med sikkerhed ikke kommer mere nattefrost.

Læs også: Udplantning og pasning af stauder

Aktuelle stauder i april

Læs mere om haven i april

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre