{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Staudebedet i februar

27. maj 2024
Plantorama | Få råd til staudebedet i februar

Gøremål i staudebedet i februar

  • Søg rådgivning og forhør om udvalget af stauder i plantecenteret.
  • Beskyt frostfølsomme stauder.
  • Begynd ukrudtsbekæmpelsen.

 

Søg rådgivning til staudeudvalget

Vinteren er stadig over os, og derfor er staudebedet endnu i vinterhi. Når jorden ikke er frossen eller sne dækket, er den for våd og tung at arbejde med. Derfor skal du vente lidt, før du kan udplante nye stauder.

Når du har planlagt hvilke ændringer, der skal ske i staudebedet, er det tid til at søge rådgivning om udvalget af stauder i plantecenteret. Stauderne er endnu ikke til salg, men personalet i plantecenteret ved nu, hvad de kan tilbyde, og de kan derfor rådgive dig til mulige løsninger.

Læs også: Inddeling af stauder

 

Beskyt frostfølsomme stauder

I februar er der endnu hård frost, og februar kan ofte være koldere end januar. Så selvom det ikke var nødvendigt at frostbeskytte dine stauder i januar, kan det blive nødvendigt nu. Frostfølsomme stauder som lavendel, fingerbøl, kæmpejernurt, løvemund, ridderspore og fredløs kan tildækkes med grangrene.

 

Bekæmp ukrudt

I tøperioder er det nødvendigt at fjerne ukrudt i staudebedet. Ukrudt er robust og spirer længe før, stauderne gør. Så hvis ikke ukrudtet skal få overtaget i bedet, skal det fjernes med det samme.

Begynder du lugningen tidligt og luger hver anden uge, så burde du kunne nyde en ukrudtsfri have fra Sankt Hans og frem. De fleste stauder kan godt konkurrere med ukrudtet, men bedet fremstår bare flottere uden ukrudt.

Læs også: Sådan bekæmper du ukrudt uden brug af kemi

Aktuelle stauder i februar