{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Staudebedet i maj

24. november 2023
Plantorama | Få råd til staudebedet i maj

Gøremål i staudebedet i maj

  • Giv høje stauder opbinding eller støtte.
  • Fjern løbende visne blomsterstande for at forlænge blomstringen.
  • Vand fugtkrævende og nyplantede stauder.

Opbind høje stauder

I den sene vinter og det tidlige forår er det blomsterløgene- og knoldene, der bringer farve til haven, men her i maj begynder prydbuskene og stauderne at tage over.

Nogle stauder tiltrækker sig opmærksomhed med deres overvældende blomstring, mens andre tiltrækker sig opmærksomhed på grund af deres majestætiske højde. Det drejer sig eksempelvis om ridderspore, stokroser, fingerbøl og tidselkugle.

De høje stauder har brug for opbinding eller noget at støtte sig op ad. Har du ikke allerede opbundet dine stauder, skal det gøres nu.

 

Afklip visne blomsterstande

De tidligst blomstrende stauder er allerede afblomstret, men det er muligt at fremtvinge endnu en blomstring ved at afklippe de visne blomsterstande. Om ikke andet giver det et dejligt ryddeligt indtryk, når der ikke er for mange visne blomsterstande blandt de endnu blomstrende stauder.

Læs også: Udplantning og pasning af stauder

 

Vand fugtkrævende og nyplantede stauder

Maj måned kan være tør og varm, og derfor er det særligt vigtigt at vande stauder, som kræver en fugtig jord. Nyplantede stauder har også behov for at blive vandet, uanset deres vandingsbehov som etablerede planter.

Husk at det altid er bedre at vande med store mængder vand få gange, frem for at sjatvande dagligt. Det er desuden bedst at vande om morgenen eller aftenen, hvor fordampningen er lavest.