Staudekalender

Staudebedet i september

Plantorama | Få råd til staudebedet i september

Gøremål i staudebedet i september

 • Køb nye stauder
 • Indstil gødningen af staudebedet
 • Afklip blomster til buketter

   

  Køb nye stauder

  Ligesom det kan betale sig at købe nye stauder i foråret, hvor udvalget er størst, kan det også betale sig at købe i efteråret. Netop nu sælger plantecentrene ud af stauderne - ofte til nedsatte priser.

  Udover at gøre et godt køb, er det også hensigtsmæssigt at købe stauder nu, hvor du stadig husker, hvordan staudebedet ser ud, og hvad der mangler.

  Læs også: Inddeling af stauder

  Gode råd til stauder - Plantorama

  Indstil gødningen af stauderne

  Mange tror fejlagtigt, at stauderne har godt af ekstra næring til at komme gennem vinteren, og derfor gøder de stauderne igen i efteråret. Det er dog ikke nogen god idé.

  Stauderne behøver ingen næring i løbet af vinteren, da det er en hvileperiode. Gødningen kan faktisk gøre skade på planterne ved at svide dem. Derfor er det vigtigt, at du ikke gøder dine stauder mere efter september.

  Læs også: Udplantning og pasning af stauder

   

  Afklip blomster til buketter

  September er den første efterårsmåned, og netop nu står de efterårsblomstrende stauder med smukke blomster, der giver farve og liv i haven.

  Det er med at nyde det nu, for du risikerer, at frosten melder sin ankomst om en lille måneds tid. Du kan stadig nå at afklippe blomster til buketter her i august.

  Aktuelle stauder i september

  Læs mere om haven i september

  Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

  Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre