Basketballkurve

Få inspiration og gode råd

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 200.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Basketballkurv til udendørs

Træn den perfekte slam dunk eller spil kamp med alle vennerne med en basketkurv. Herover kan du se vores udvalg af basketballkurve og basketballstandere og finde den, som passer bedst hjemme hos jer.

Basketballkurv til haven

Træn den perfekte slamdunk med vores basketballkurve til haven og basket standere i super kvalitet. Du kan både spille kamp og træne dine færdigheder i basket med kurve og standere til basketball. I vores store udvalg af basket tilbehør finder du blandt andet basketballkurve, basketnet, standere til basketball og komplette basketsystemer.

Flere af basket standerne er flytbare, hvilket giver den fordel, at de kan flyttes efter behov. Alle vores basketball kurve og standere kan justeres i højden, så de kan bruges af store som små. Vi leverer basketballkurve til haven direkte hjem til dig – nemt og hurtigt.

Basketballkurv til udendørs

Basketballkurve findes ofte som tilbehør udendørs i haven eller indkørslen. Her kan der både spilles en omgang basket med vennerne, og du kan træne og finpudse dine basketfærdigheder, som eksempelvis boldkontrol, skud og driblinger.

Basketkurvene til montering på væg er alle justerbare i højden, så både de helt unge og de voksne kan være med og sværhedsgraden kan øges og mindskes.

Er du en af dem, som virkelig går op i basketball, men har du ingen steder at hænge en basketkurv op? Så er en basketballkurv til montering i jord måske lige sagen.

Du kan vælge en basketballkurv til haven, som skal monteres på jorden, men for nemhedens skyld kan du også vælge en flytbar basketballkurv. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de flytbare basketballkurve kan stå udendørs.

Hvis ikke du har plads til et komplet system med kurv og stander, men du stadig gerne vil spille basket derhjemme, kan du købe en separat basketkurv og en dunkring. Husk at en basketballkurv ikke er komplet uden et net. Det finder du naturligvis også i vores sortiment, så du kan få alt det, du har brug for til en god omgang basketball.

Flytbare basketballkurve på hjul

I Plantorama finder du flere forskellige typer af flytbare basketballkurve på hjul, som er nemme og hurtige at flytte rundt på. Derudover er de også justerbare i højden, så både voksne og børn kan være med. Vi har også en særlig flytbar basketballkurv til børn, som ikke er ligeså høj som vores standards basketballkurve.

EXIT Comet basketball stander kan nemt justeres i 6 forskellige højder - 230, 245, 260, 275, 290 og 305 cm. Du skal blot trække ud i håndtaget på bagsiden af kurven og bevæge kurven op eller ned til den ønskede højde. En Comet basketball stander kan altså bruges af store som små, og kan justeres i højden i takt med, at barnet vokser.

Derudover er basketball standeren nem at flytte rundt på. For at flytte standeren skal du bare tippe den lidt bagover, så den kan køre på hjulene. Comet standeren leveres med en modvægt, som består af 5 sandsække, så basketball standeren står solidt, imens der spilles.

EXIT Polestar flytbar basketballkurv er en justerbar stander, som du kan justere i højden i 5 forskellige positioner – 230, 245, 260, 285 og 305 cm. Derudover kan denne 

Polestar basketballkurv nemt flyttes rundt på grund af dens påmonterede hjul. Med denne stander medfølger både basket ring og net, så du kan komme i gang med at træne basket med det samme.

Basketballkurv til børn

EXIT Hoopy junior er et unikt basketsystem med en stander, som kan flyttes rundt. Denne basketballkurv er god til de yngste børn. Kurven kan indstilles i fem forskellige højder- 165, 175, 190, 205 og 220 cm. På den måde kan sværhedsgraden øges eller mindskes, og basketballkurven kan justeres i takt med, at barnet vokser.

Selve basketballkurven kan tippes, og hele rammen kan nemt flyttes rundt efter behov. Rammen har nemlig påmonteret to hjul, som gør det let at flytte rundt på den bare ved at tippe rammen.

For at gøre rammen solid leveres den med en påmonteret taske, hvori du kan placere de medfølgende sandsække. Du fylder blot sandsækkene med sand, og så har du en perfekt modvægt til basketball standeren.

Den flytbare Galaxy basketballkurv fra EXIT garanterer timevis af sjov med basketball. Denne basketballkurv er udstyret med en ramme på hjul, så det er nemmere at flytte rundt på den. Det muliggør, at du kan spille basket flere steder end et.

Rammen på den flytbare Galaxy basketball stander har tre robuste hjul med en modvægt. Det muliggør, at du kan flytte standeren helt uden, at den vælter. Modvægten består af tre sandsække, som holder rammen sikkert på plads.

Du kan tilpasse den flytbare Galaxy basketball stander til fem forskellige højder – 230, 245, 260, 285 og 305 cm. Alle basketball standere fra EXIT er fremstillet i solide materialer i en høj kvalitet, som har en lang levetid.

Vægmonteret basketballkurve

En anden løsning end en basketballkurv på stander er en basketballkurv, der monteres på væggen. En vægmonteret basketballkurv skal monteres på væggen, hvilket gør dem velegnede til stort set alle steder i haven. Basketballkurven monteres let på væggen og kan justeres til fem forskellige højder – 230, 245, 260, 285 og 305 cm.

Fordelen ved en vægmonteret basketballkurv er, at den sparer plads sammenlignet med en basketballkurv på stander. Kurven og pladen sælges separat, hvor kurven fint kan monteres for sig selv på eksempelvis en garagegavl, men vi anbefaler, at du monterer kurven på en plade.

På den måde bliver din vægmonterede basketballkurv mere stabil. Plader og kurve til en vægmont4eret basketballkurv fås i flere størrelser og forskellige farver.
Basketball stander til montering i jorden.

EXIT Galaxy Inground basketballkurv er beregnet til installation på jorden. Hvis ikke du ønsker en stander til ophæng, er denne basketballkurv det helt rette valg. Galaxy Inground basketball standeren forankres i jorden, hvilket betyder, at du ikke kan flytte på den efter monteringen.

Du kan dog stadig justere på standerens højde i fem forskellige positioner – 230, 245, 260, 285 og 305 cm. Denne basketball standerer robust og fremstillet i materialer, der er af høj kvalitet med en lang levetid.