Basketballkurve

Træn den perfekte slam dunk eller spil kamp med alle vennerne med en basketkurv. Herunder kan du se vores udvalg af basketballkurve og basketballstandere og finde den, som passer bedst hjemme hos jer.

Få inspiration og gode råd

Få tilbudsavisen elektronisk direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 140.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

Rhododendron  hører til en af de planteslægter som relativt nemt kan flyttes som store planter. Vent til august/september og sørg for at vande planten hyppigt i perioden før flytningen. Ved opgravningen skal der sørges for at jordklumpen er så stor som muligt.  Dette for at få så stor del af rodnettet med som muligt. Ved omplantningen skal der bruges rigeligt med Rhododendronsphagnum  og rigelig vanding efter plantning.

Basketball kurv og basketnet

Basketballkurv til haven

Træn den perfekte slamdunk med vores basketball kurve og standere i super kvalitet. Du kan både spille kamp og træne dine færdigheder i basket med kurve og standere til basketball fra EXIT. I vores store udvalg af basket tilbehør finder du blandt andet basketballkurve, basketnet, standere til basketball og komplette basketsystemer.

Flere af standerne er flytbare, hvilket giver den fordel, at de kan flyttes efter behov. Alle vores basketball standere og kurve kan justeres i højden, så de kan bruges af store som små. 

Basketballkurv til montering på væg

Basketballkurve findes ofte som tilbehør i haven eller indkørslen. Her kan der både spilles en omgang basket med vennerne, og du kan træne og finpudse dine basketfærdigheder, som eksempelvis boldkontrol, skud og driblinger. Kurvene til montering på væg er alle justerbare i højden, så både de helt unge og de voksne kan være med.

Basketballkurv til montering i jord

Er du en af dem, som virkelig går op i basket, men har du ingen steder at hænge en basketkurv? Så er en basketballkurv til montering i jord måske lige sagen.

Du kan vælge en basketballkurv, som skal monteres på jorden, men for nemhedens skyld kan du også vælge en flytbar basketball stander. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de flytbare basketballkurve kan stå.

Den perfekte slamdunk

Hvis ikke du har plads til et komplet basketballsystem, men du stadig gerne vil spille basket derhjemme, kan du købe en separat basketkurv og en dunkring. Husk at en basketkurv ikke er komplet uden et net.

EXIT Comet flytbar basketball stander

EXIT Comet basketball stander kan nemt justeres i 6 forskellige højder - 230, 245, 260, 275, 290 og 305 cm. Du skal blot trække ud i håndtaget på bagsiden af kurven og bevæge kurven op eller ned til den ønskede højde.

En Comet basketball stander kan altså bruges af store som små, og kan justeres i højden i takt med, at barnet vokser. Derudover er basketball standeren nem at flytte rundt på. For at flytte standeren skal du bare tippe den lidt bagover, så den kan køre på hjulene.

Comet standeren leveres med en modvægt, som består af 5 sandsække, så basketball standeren står solidt, imens der spilles.

EXIT Polestar flytbar basketballkurv

EXIT Polestar flytbar basketballkurv er en justerbar stander, som du kan justere I højden i 5 forskellige positioner – 230, 245, 260, 285 og 305 cm.

Derudover kan denne Polestar basketballkurv nemt flyttes rundt på grund af dens påmonterede hjul. Med denne stander medfølger både basket ring og net, så du kan komme i gang med at træne basket med det samme.

EXIT Hoopy junior flytbar basketball stander

EXIT Hoopy junior er et unikt basketsystem med en stander, som kan flyttes rundt. Denne basketball stander er god til de yngste børn. Standeren kan indstilles i fem forskellige højder- 165, 175, 190, 205 og 220 cm. På den måde kan sværhedsgraden øges eller mindskes, og standeren kan justeres i takt med, at barnet vokser.

Selve basketballkurven kan tippes, og hele rammen kan nemt flyttes rundt efter behov. Rammen har nemlig påmonteret to hjul, som gør det let at flytte rundt på den bare ved at tippe rammen.

For at gøre rammen solid leveres den med en påmonteret taske, hvori du kan placere de medfølgende sandsække. Du fylder blot sandsækkene med sand, og så har du en perfekt modvægt til basketball standeren.

EXIT Galaxy vægmonteret basketball stander

EXIT Galaxy vægmonteret basketball stander skal monteres på væggen, hvilket gør den velegnet til stort set alle steder. Basketball standeren monteres let på væggen og kan justeres til fem forskellige højder – 230, 245, 260, 285 og 305 cm.

EXIT Galaxy Inground basketball stander

EXIT Galaxy Inground basketball stander er beregnet til installation på jorden. Hvis ikke du ønsker en stander til ophæng, er denne basketball stander det helt rette valg. Galaxy Inground basketball standeren forankres i jorden, hvilket betyder, at du ikke kan flytte på den efter monteringen.

Du kan dog stadig justere på standerens højde i fem forskellige positioner – 230, 245, 260, 285 og 305 cm. Denne basketball standerer robust og fremstillet i materialer, der er af høj kvalitet med en lang levetid.

EXIT Galaxy flytbar basketball stander

Den flytbare Galaxy basketball stander fra EXIT garanterer timevis af sjov med basketball. Denne basketball stander er udstyret med en ramme på hjul, så det er nemmere at flytte rundt på den. Det muliggør, at du kan spille basket flere steder end et.

Rammen på den flytbare Galaxy basketball stander har tre robuste hjul med en modvægt. Det muliggør, at du kan flytte standeren helt uden, at den vælter. Modvægten består af tre sandsække, som holder rammen sikkert på plads.

Du kan tilpasse den flytbare Galaxy basketball stander til fem forskellige højder – 230, 245, 260, 285 og 305 cm. Alle basketball standere fra EXIT er fremstillet i solide materialer i en høj kvalitet, som har en lang levetid.