Fodboldmål

Få inspiration og gode råd

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 200.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Havelegetøj

Fodboldmål til haven

Med et fodboldmål kan familien nyde timevis af leg og øve sig på blandt andet afleveringer og skud – direkte hjemme i haven. Herover kan du se vores udvalg af fodboldmål og finde det, som passer til dig og din have.

Billige fodboldmål til haven

Fodbold er en favoritsport blandt mange børn og unge. Det behøver dog ikke kun være på fodboldbanen, at der spilles fodbold. Også hjemme i haven kan familien få god motion og timevis af leg ved at spille fodbold sammen.

Hos Plantorama finder du blandt andet billige fodboldmål til haven med net i mange forskellige størrelser og materialer, så du med garanti kan finde et fodboldmål, der passer til dig og din families behov.

Vores fodboldmål er fremstillet i pulverlakeret og galvaniseret stål eller aluminium med et finmasket net, som er meget stærkt. Du får altså et fodboldmål til haven i en robust kvalitet og med et stilrent, flot design, der passer til enhver have.

Mange af vores fodboldmål leveres med jernspyd, som forankrer fodboldmålet i græsplænen, så det står fast og sikkert. Desuden kommer mange af fodboldmålene med en targetdug, så de fodboldglade rigtigt kan øve sig på deres sparketeknik.

Du finder også fodboldmål i vores sortiment, som er foldbare. Disse varianter kan let pakkes sammen og gemmes væk, når de ikke er i brug i haven. Med et fodboldmål i haven kan hele familien få finpudset sine fodboldfærdigheder, eksempelvis afleveringer, målmandsreflekser, målskud, hovedskud og dribling.

Hvis du gerne vil blive bedre til fodbold hjemme i haven, skal du købe et fodboldmål fra EXIT. Et fodboldmål giver dig mulighed for at træne og perfektionere dine teknikker direkte hjemme i haven, så du kan brillere ude på fodboldbanen.

Foldboldmål fra EXIT findes i mange forskellige typer, materialer og størrelser, så du med garanti kan finde et billigt fodboldmål i en god kvalitet, der passer til dit behov og din have, uanset om du har meget eller lidt plads at gøre godt med. Med et fodboldmål fra EXIT får du et mål, der er tilpasset dig.

Stort udvalg af fodboldmål til børn

Er du kæmpe fodboldfan og kan du bare ikke få nok af sporten? Med et fodboldmål i haven kan du øve dig på dine teknikker og fodboldfærdigheder og få brændt en masse energi af samtidig. Med et fodboldmål til børn er du garanteret masser af sjove (og måske hårde) timers leg i haven.

Scor det perfekte mål med vores fodboldmål til børn. Du finder et stort udvalg af fodboldmål hos Plantorama, og der er mange forskellige slags at vælge imellem. Du finder eksempelvis EXIT Scala fodboldmål, som ser elegant og professionelt ud.

Fodboldmål i stål, som eksempelvis EXIT Panna, Pico og Maestro, har alle en sort ramme, som er fremstillet i pulverlakeret og galvaniseret stål. Hvis ikke du vil have et fodboldmål placeret i haven, kan du vælge en rebounder i stedet for, som giver nogle af de samme muligheder for fodboldspil

De er særligt velegnede til at træne hovedstød, modtagning af bold, skud og passpil. Har du god plads i haven, kan du også udfordre dine venner i vores EXIT Panna fodboldbaner. Fodboldbanerne findes både med og uden net i runde og ovale modeller.

Du finder et stort udvalg af fodboldmål til børn og voksne samt til forskellige formål, så uanset om du skal spille alene eller med dine venner, finder du lige det udstyr, du skal bruge til en god omgang fodbold.

Stærke og lette fodboldmål i aluminium og stål

Serien EXIT Scala er fodboldmål, som er fremstillet i aluminium, hvilket gør fodboldmålene stærke og samtidig lette. Det gør fodboldmålene nemme at flytte rundt på ude i haven, hvilket kan være en fordel, når du eksempelvis skal slå græsset.

Derudover har et fodboldmål i aluminium en lang levetid, fordi det ikke ruster og eroderer på grund af sol og regn. Et fodboldmål i aluminium er perfekt til dig, som gerne vil kunne flytte rundt på målet, når der er behov for det, men samtidig ønsker et fodboldmål i høj kvalitet.

Fodboldmålene i stål fra EXIT er meget populære til fodboldspil i haven af flere grunde, blandt andet fodboldmålets sorte, galvaniseret og pulverlakeret ramme. Fodboldmål i stål er solide og stærke og har en lang levetid. Det er netop grunden til, at fodboldmål fra EXIT er velegnet til intensiv brug og boldspil.

Foldboldmålene i serierne EXIT Maestro, Coppa og Finta leveres desuden med en targetdug, som hjælper med øvelse af sparketeknik. Et fodboldmål i stål er ideel til dig, som ønsker et solidt fodboldmål, der kan holde til vildt boldspil.

7 mands fodboldmål til haven

Hvis du er på udkig efter et stort fodboldmål til haven eller måske fællesarealet i kvarteret, så er du kommet til det rette sted. Hos Plantorama finder du fodboldmål, som er helt op til 3 meter brede, så de fint kan bruges til 7 mands fodbold i haven.

Med vores 7 mands fodboldmål til haven får du et fodboldmål, som er bygget robust med et kraftigt net, der holder til hårde skud. Et stort fodboldmål er ideelt til større haver eller fællesarealer, hvor der er plads til mange spillere på én gang.