Trampoliner

Trampoliner indbyder til timevis af leg og hoppeglæde for børnene – direkte hjemme i haven. Herunder kan du se vores udvalg af trampoliner og finde den, som passer bedst til jer og haven.

Få inspiration og gode råd

Få tilbudsavisen elektronisk direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 150.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

Rhododendron  hører til en af de planteslægter som relativt nemt kan flyttes som store planter. Vent til august/september og sørg for at vande planten hyppigt i perioden før flytningen. Ved opgravningen skal der sørges for at jordklumpen er så stor som muligt.  Dette for at få så stor del af rodnettet med som muligt. Ved omplantningen skal der bruges rigeligt med Rhododendronsphagnum  og rigelig vanding efter plantning.

Trampolin til haven

Trampolin til haven

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af trampoliner, som du nemt og hurtigt kan sætte op hjemme i din have. Trampolinerne er fremstillet i robuste, slidstærke og gennemtænkte materialer, så både sikkerheden, holdbarheden og designet er af højeste standard.

Udover et stort udvalg af havetrampoliner forhandler vi også tilbehør til trampoliner, som eksempelvis trampolinstiger, overtræk og sikkerhedsnet.

Robuste og slidstærke trampoliner

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende trampoliner, der er fremstillet af de mest robuste og slidstærke materialer. Stellet på vores trampoliner er fremstillet af galvaniseret stål, som garanterer en fast og robust struktur for din og dine børns sikkerhed.

Stellet er desuden pulverlakeret med sort maling. Dette sikrer både, at stellet er totalt vedligeholdelsesfrit og har et enkelt og stilrent udtryk. Køber du din havetrampolin ved Plantorama, kan du altså være sikker på at få en både robust, holdbar og stilren trampolin.

Har du svært ved at vælge, hvilken farve din trampolin skal have? Hos Plantorama behøver du ikke vælge. Langt de fleste af vores trampoliner er udstyret med bløde kantpuder, som kan vendes. På den ene side er puden grøn eller pink, mens den er grå på den anden. På den måde kan du altid vende puden efter, hvilket humør du er i.

All-in-one eller separate køb

Hos Plantorama finder du både et stort udvalg af all-in-one trampoliner og løse dele. Vælger du en all-in-one løsning, leveres trampolinen komplet med alt, du skal bruge: trampolin, forankringsudstyr, sikkerhedsnet, trampolinmåtte og evt. stige. Du kan også vælge at købe trampolinen alene og selv sammensætte udstyret.

Havetrampolin til nedgravning eller fritstående model?

Hos Plantorama finder du trampoliner i rund, firkantet og oval form. Udover forskellige former kan du også vælge mellem to forskellige trampolinløsninger. Hos Plantorama forhandler vi nemlig både fritstående trampoliner, som skal stå ovenpå jorden og trampoliner, som skal graves ned i jorden.

Den fritstående løsning giver fleksibilitet, men kan også opleves som skæmmende på udsigten i haven. Den integrerede trampolin er det rene blær for dine børn og børnebørn at vise frem til vennerne, men kræver på den anden side også, at du har et sted i haven, du kan afsætte permanent til trampolinen. Uanset hvad du er til, finder du en løsning hos Plantorama.

Rund, rektangulær eller oval havetrampolin?

Runde trampoliner er meget populære i de danske haver, men der findes også ovale og rektangulære trampoliner, som faktisk har sine egne fordele.

Runde trampoliner er gode til nybegyndere, men fylder mere i haven. De findes dog i et væld af størrelser og i alle prisklasser, så der findes med garanti en rund trampolin, der passer til din have og dit budget.

Rektangulære trampoliner er velegnede til mere erfarne hoppere, og så fylder de mindre i haven i forhold til runde trampoliner.  Ovale trampoliner er, ligesom de runde trampoliner, gode til nybegyndere. De fylder mindre i haven og har en mere unik form end de fleste andre trampoliner.

Hvad der er den perfekte trampolin til dig og din have er et spørgsmål om smag og behov. Du finder med garanti en trampolin i vores sortiment, som passer til dig.

Exit Elegant havetrampoliner

EXIT’s Elegant trampoliner kombinerer det stilrene og unikke udseende med en robust ramme og maksimal hoppekraft. Elegant trampolinerne findes i fire forskellige modeller, seks farver og seks størrelser.

Takket være de mange forskellige muligheder, kan denne type trampolin tilpasses ethvert behov fuldstændigt. De findes blandt andet i runde og rektangulære udgaver i store og små størrelser.

Disse trampoliner har ekstra lange fjedre, så du får den mest optimale hoppeoplevelse. Fjedrene, rammen og beskyttelseskanten sikrer, at trampolinen har en lang levetid, så du har gavn af den i mange år frem. Uanset hvor højt du hopper eller hvilke tricks du laver, vil en Elegant trampolin blive lige der, hvor du har placeret den, takket være dens solide og robuste ramme.

Sikkerheden skal være i top, når der hoppes på trampolinen. Derfor leveres alle trampoliner i Elegant-serien med et sikkerhedsnet med overlappende åbninger, som er børnevenlige.

Exit Silhouette havetrampoliner

EXIT’s Silhouette trampoliner er moderne trampoliner, som passer perfekt ind i alle slags haver. Denne serie af trampoliner har både trampoliner med ben og trampoliner, som skal graves ned i jorden – alle i forskellige størrelser.

Fælles for hele serien af trampoliner er, at rammen er galvaniseret og pulverlakeret, så trampolinerne har en lang levetid. Trampolinerne ser elegante ud med deres matsorte farve og grønne kontrastfarve.

En Silhouette trampolin med ben har et moderne look og leveres med et robust sikkerhedsnet med lynlås. Sikkerhedsnettet støttes af buede metalstænger, som er beskyttet med skum. Nettet sidder helt tæt omkring trampolinen, så børn ikke sidder fast i det

En Silhouette trampolin, der skal graves ned i jorden, er mindre synlig i haven. Med en nedgravet trampolin skal børnene ikke kravle op på noget for at kunne hoppe, hvilket gør trampolinen mere tilgængelig for de yngre børn.

Exit InTerra havetrampoliner

EXIT’s InTerra trampoliner er designet til at blive gravet ned i jorden, så de er plan med græsplænen. Trampolinerne findes i runde og rektangulære udgaver i farver grøn og grå. Fordi InTerra trampoliner graves ned i jorden, fylder de mindre og er mindre synlige i haven. Derudover er de gode til helt små børn, som nemt kan kravle op på dem.

Trampolinerne er fremstillet med polstring i høj kvalitet og huller i siderne, så luften kan slippe ud, når trampolinen er i brug. InTerra trampolinen graves ned i jorden, hvorfor et sikkerhedsnet er overflødigt.

Exit Supreme trampoliner

EXIT’s Supreme trampoliner er fremstillet med polstring I høj kvalitet, ekstralange fjedre og et særligt udluftningssystem. Supreme trampolinerne kan købes i flere forskellige størrelser – både med ben og til nedgravning.

Med en Supreme trampolin til nedgravning får du en trampolin, som er fuldt integreret i haven, hvilket gør den langt mindre synlig. På grund af det særlige udluftningssystem forsvinder luften via måtten og polstringen, imens der hoppes på trampolinen.

En Supreme trampolin kan modstå både vind og vejr på grund af dens høje kvalitet og meget brede polstring. Faktisk kan trampolinerne stå udendørs i temperaturer ned til -25°C. Så selv i vintermånederne behøver du ikke bekymre dig om at pakke trampolinen væk. Der medfølger desuden et børnevenligt sikkerhedsnet, som har en åbning uden lynlås.