{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Belysning

Havedam

Lys til havedam

Belysning ved havedammen forstærker den rolige atmosfære og lyser smukt i mørket. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas lys til havedam. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Lys til havedammen

Belysning i og ved havedammen forstærker den afslappende atmosfære. Vand i haven skaber en særlig ro i resten af haven, og med den rette belysning bliver havedammen kun mere stemningsfyldt. Belysning kan skabe dramatiske effekter, men også understrege den rolige stemning.

Belysning har også den praktiske funktion, at det lyser havedammen op, så den også kan ses i aften- og nattetimerne, hvor mærket er faldet på. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af belysningsartikler, så du altid kan finde netop den lampe og pære, som passer til dit behov.

Belysning til havebassinet

Udover at skabe stemning giver belysning også den UV-stråling, som både dyr og planter har brug for for at trives. Særligt om vinteren, når solen sjældent viser sig, er det livsvigtigt at have den rette belysning installeret ved havedammen, således at plante- og dyreliv får den mængde UVA- og UVB-stråler, de har brug for.

Udover at hjælpe til et sundt dyre- og planteliv, forebygger UV-strålingen også mod forekomsten af alger og dræber effektivt visse skadelige bakterier. Dermed er belysningen også med til at holde havedammen ren og sund.

Brug energieffektive pærer

Belysning af havedam kan være en mærkbar post på elregningen, hvis man ikke sørger for at købe energieffektiv belysning.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af energieffektive pærer i både korte og lange længder og lige fra 5 til 55 W, som giver mange lystimer uden at belaste strømregningen unødvendigt.

Belysning er godt for dyr og planter

Udover lysenes dekorative og praktiske funktion, giver belysning også UV-stråling, som både dyr og planter skal bruge for at trives optimalt. Særligt om vinteren, hvor solen er mindre fremme, er det livsvigtigt med den rette belysning, så plante- og dyrelivet får de nødvendige UVA- og UVB-stråler.

UV-strålingen er godt for planter og dyr, men det forebygger samtidig forekomsten af alger og dræber effektivt visse skadelige bakterier. Så belysning er altså også med til at holde havedammen sund og ren.

Få kyndig vejledning i vores centre

For gode råd og kyndig vejledning omkring valg af belysning til havedam anbefaler vi, at du besøger din nærmeste Plantorama og tager en snak med vores dygtige fagfolk.

Såvel størrelsen på havedammen som antallet af fisk og planter har betydning for hvor meget Uv-stråling, der er nødvendig.

Derfor kan det ofte være svært at udregne selv, hvilken belysningen man har brug for. Vores fagfolk vil kunne afgøre, hvilken belysning du har brug for og desuden give dig råd om opsætning af belysning. Få 12 tips til den sunde havedam.