{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Frostsikring

Havedam

Vintersikring af havedam

Frostsikring beskytter din havedam om vinteren, så den ikke fryser over. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas frostsikring til havedam. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Frostsikring af havedam

Det er vigtigt, at du sikrer, at dine fisk overlever gennem vinteren i havedammen. Det er en fordel at forberede frostsikringen i god tid, så du ikke stresser dine fisk unødigt, inden temperaturerne bliver lave.

Vær opmærksom på, at de fleste fisk dør ved +2 grader. Det er altid en god idé at holde havedammen ren, men især inden vinterperioden er det en god idé at rense ud i havedammen.

Læs vores 12 tips til en sund havedam.

Risici ved manglende frostsikring 

Når havedammen fryser over og bliver lukket af is, er havedammen stadig biologisk aktiv. Det vil sige, at planterne og andet organisk materiale nedbrydes, forbruger ilt og danner gasser. Al denne gas kan ikke slippe væk, hvis havedammen er frosset til med is. 

Denne situation er farlig for havedamsfisk og andet liv i havedammen, som lever i lavere og varmere dele af dammen. Samtidig med at gasser ikke kan slippe væk, kommer der heller ingen frisk ilt til vandet. Derfor er det vigtigt, at du sikrer din dam mod is og frost.