{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Havedamsfisk

Havedam

Fisk til havedam

Havedamsfisk skaber liv og en hyggelig stemning i havedammen. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas havedamsfisk. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Koldtvandsfisk til havedammen

Koldtvandsfisk og havedamsfisk er betegnelser for en stor gruppe fisk, eksempelvis guldfisk, slørhaler og koikarper, som er egnede til havedammens kolde temperaturer. 

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af koldtvandsfisk, som eksempelvis guldfisk og koikarper, som med garanti vil skabe farve og liv i din havedam.

Sådan passer og plejer du fisk i havedam

Det helt afgørende for fisk i havedammen er, om de kan holde varmen gennem vinteren. Du kan hjælpe dem godt på vej ved at grave havedammen nogenlunde dybt, da det hjælper til at holde på varmen.

Det betyder, at havedammen skal være min. 75 cm dyb, men meget gerne dybere. Overfladen holdes isfri med et varmelegeme. Du kan flytte fiskene indendørs, men her skal de tilvænnes omgivelserne gradvist.

Koldtvandsfiskenes stofskifte er meget nedsat om vinteren, så selvom de ser sultne ud, skal du ikke altid give mere foder. Foderet rådner i fiskenes tarmsystem og dræber dem.

Guldfisk er koldtvandsfisk

Guldfisken trives i temperaturer under 20°C, hvilket gør den til en koldtvandsfisk. Den lever altså bedst under helt andre forhold end tropefiskene, som skal holdes i akvarier.

Hvilken fisk skal du vælge til havedammen?

En af de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, er, hvor store fiskene bliver. Derudover bør du overveje, hvor stor en havedam du skal bruge, og hvor meget tid du vil bruge på pasning og vedligeholdelse.

Det er derfor nødvendigt at sætte sig grundigt ind i den enkelte fiskeart, om den egner sig bedst i par, stimer eller alene samt hvilket foder den trives bedst med.

I Plantoramas centre forhandler vi mange forskellige fiskearter, herunder guldfisk, koikarper, slørhaler og mange flere.

Husk på at fisk trives bedst med et varieret foder. Læs vores 12 skridt til en sund havedam.