{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Folier

Havedam

Bassinfolie til havedam

Havedamsfolier giver dig større mulighed for at anlægge en personlig og kreativ havedam. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas folier til havedam. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Bassinfolie og bunddække

Den helt rette bassinfolie og bunddække i havedammen sikrer dig en stabil og frodig havedam i mange år. Når du vælger at anlægge havedammen fra bunden helt selv, er der særligt to ting, som du skal have fat i fra starten; bassinfolie og bunddække.

Bassinfolie og havedamsfolie sikrer, at vandet bliver i havedammen, og bunddækket sikrer, at planterne i havedammen får den rette bund at gro i. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende bassinfolie og bunddække af den bedste kvalitet.

Hvis du allerede har anlagt en havedam i haven, mangler du måske at skabe lidt nyt liv og stemning. Her anbefaler vi, at du finder inspiration i vores store udvalg af vandplanter og tilbehør. Her kan du med garanti finde produkter, som puster nyt liv i en ellers trist havedam.

Bassinfolie til anlægning af havedam

Mange folk, som gerne vil anlægge havedam, vælger at få professionelle fagfolk til at gøre det for sig. Du kan dog stadig slippe afsted med at anlægge dammen helt selv, og det er der noget særligt ved.

Andre vælger også at benytte sig af en formstøbt havedam til anlægningen. De formstøbte havedamme er meget praktiske og meget nemme at anlægge. De giver dig dog begrænsede muligheder i forhold til kreativitet og havedamsdesign.

Med bassinfolie og havedamsfolie kan du helt selv bestemme, hvilken størrelse, form og dybde havedammen skal have. På den måde realiserer bassinfolien og havedamsfolien dine kreative og personlige ønsker til havedammens udseende.

Selvom at bassinfolie giver dig uanede kreative muligheder, skal du være opmærksom på, at bassinfolie også kræver mere arbejde end de formstøbte bassiner. Der er altså fordele og ulemper ved både bassinfolie og formstøbte bassiner.

Havedamsfolie og bassinfolie af høj kvalitet

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende bassinfolie og havedamsfolie af den bedste og højeste kvalitet. Vores folie er fremstillet i slidstærk, UV-bestandigt og bakteriebestandigt plastik i 0,5 mm og 1 mm tykkelse. Folien er meget elastisk og dermed forholdsvis nem at arbejde med.

Samtidig udmærker folien sig ved at have forstærkede sømme og dermed ved at slutte særligt tæt, så vandet holdes i selve havedammen og ikke flyder ud i jorden. Bassinfolie og havedamsfolie er produceret af den tyske virksomhed OASE, som er blandt verdens førende leverandører indenfor havedamsartikler.

Bunddække til havedamsplanter

Når du skal plante planter i havedammen, kan du ikke bare fylde den med almindelig havejord. Planterne i en havedam har brug for en sumpjord, som ikke danner alger og som samtidig tilgodeser vandplanternes særlige behov.

Planter du åkander, skal du eksempelvis være klar over, at de har brug for en særlig åkandeler, som er en næringsrig lerblanding, der er tilpasset åkandernes behov for næring.

Generelt har de fleste andre vandplanter brug for almindelig vandplantejord, som består af en blanding af spagnum og mineraljord. Du kan til enhver tid spørge vores faguddannede personale til råds i forhold til valg af bunddække til dine vandplanter.

Før du køber bassinfolie og havedamsfolie

Drømmer du om at anlægge havedam, er der nogle ting, du skal overveje, før du køber bassinfolie eller havedamsfolie. Det første, du skal overveje, er, hvordan havedammen skal se ud.
Havedamme med organiske former og mange planter klæder især ældre huse, hvor de mere stringente og firkantede havedamme komplimenterer nybyggerier.

Vi anbefaler, at du overvejer, hvordan du får skabt harmoni mellem huset, haven og havedammen, så havedammen bliver en integreret del. Sørg for at den har den rette størrelse og er proportionel i forhold til husets og havens størrelse.

Når du har gjort dig disse overvejelser, er du også meget bedre sikret, at du får købt den bassinfolie eller havedamsfolie som passer mest optimalt til havedammen i forhold til størrelse. Ud over bassinfolie eller havedamsfolie skal du anskaffe dig en række produkter, som letter arbejdet med at passe havedammen.

Det gælder både tekniske og kemiske hjælpemidler. Pumper og filtre hjælper eksempelvis med at ilte vandet og skabe vandcirkulation samtidig med, at det holder vandet pænt og rent. Damsugere er eksempelvis meget effektive til at fjerne skidt og snavs i vandet, hvor kemiske midler hjælper til at holde vandkvaliteten oppe og forebygge algedannelse i havedammen.

Alle kemiske hjælpemidler fra Plantorama er produceret, så de er skånsomme mod miljøet og dyrelivet i haven. Vores produkter indenfor pumper, filtre og damsugere kommer fra verdens førende producenter og er kendetegnede ved at have en høj kvalitet, effektivitet og levetid.

Yderligere tips og tricks til bassinfolie og bunddække

Har du brug for yderligere tips, råd eller vejledning omkring dit valg af bassinfolie og det passende bunddække, anbefaler vi, at du besøger dit nærmeste Plantorama center. Her står vores faguddannede personale klar til at rådgive og vejlede dig med alt indenfor havedam, blandt andet bassinfolie og bunddække.

Er du allerede i gang med at anlægge en ny havedam, kan du også se vores store udvalg af pumper og filtre, damsugere og plejemidler, der alle er medvirkende til at opretholde et sundt vandmiljø i havedammen. Få gode råd samt tips & tricks til havedammen.