×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Havedamsfolier

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Gode råd til havedammen

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Havedam

Bassinfolie til havedam

Havedamsfolier giver dig større mulighed for at anlægge en personlig og kreativ havedam. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas folier til havedam. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Bassinfolie og bunddække

Den helt rette bassinfolie og bunddække i havedammen sikrer dig en stabil og frodig havedam i mange år. Når du vælger at anlægge havedammen fra bunden helt selv, er der særligt to ting, som du skal have fat i fra starten; bassinfolie og bunddække.

Bassinfolie og havedamsfolie sikrer, at vandet bliver i havedammen, og bunddækket sikrer, at planterne i havedammen får den rette bund at gro i. Hos Plantorama forhandler vi udelukkende bassinfolie og bunddække af den bedste kvalitet.

Hvis du allerede har anlagt en havedam i haven, mangler du måske at skabe lidt nyt liv og stemning. Her anbefaler vi, at du finder inspiration i vores store udvalg af vandplanter og tilbehør. Her kan du med garanti finde produkter, som puster nyt liv i en ellers trist havedam.

Bassinfolie til anlægning af havedam

Mange folk, som gerne vil anlægge havedam, vælger at få professionelle fagfolk til at gøre det for sig. Du kan dog stadig slippe afsted med at anlægge dammen helt selv, og det er der noget særligt ved.

Andre vælger også at benytte sig af en formstøbt havedam til anlægningen. De formstøbte havedamme er meget praktiske og meget nemme at anlægge. De giver dig dog begrænsede muligheder i forhold til kreativitet og havedamsdesign.

Med bassinfolie og havedamsfolie kan du helt selv bestemme, hvilken størrelse, form og dybde havedammen skal have. På den måde realiserer bassinfolien og havedamsfolien dine kreative og personlige ønsker til havedammens udseende.

Selvom at bassinfolie giver dig uanede kreative muligheder, skal du være opmærksom på, at bassinfolie også kræver mere arbejde end de formstøbte bassiner. Der er altså fordele og ulemper ved både bassinfolie og formstøbte bassiner.

Havedamsfolie og bassinfolie af høj kvalitet

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende bassinfolie og havedamsfolie af den bedste og højeste kvalitet. Vores folie er fremstillet i slidstærk, UV-bestandigt og bakteriebestandigt plastik i 0,5 mm og 1 mm tykkelse. Folien er meget elastisk og dermed forholdsvis nem at arbejde med.

Samtidig udmærker folien sig ved at have forstærkede sømme og dermed ved at slutte særligt tæt, så vandet holdes i selve havedammen og ikke flyder ud i jorden. Bassinfolie og havedamsfolie er produceret af den tyske virksomhed OASE, som er blandt verdens førende leverandører indenfor havedamsartikler.

Bunddække til havedamsplanter

Når du skal plante planter i havedammen, kan du ikke bare fylde den med almindelig havejord. Planterne i en havedam har brug for en sumpjord, som ikke danner alger og som samtidig tilgodeser vandplanternes særlige behov.

Planter du åkander, skal du eksempelvis være klar over, at de har brug for en særlig åkandeler, som er en næringsrig lerblanding, der er tilpasset åkandernes behov for næring.

Generelt har de fleste andre vandplanter brug for almindelig vandplantejord, som består af en blanding af spagnum og mineraljord. Du kan til enhver tid spørge vores faguddannede personale til råds i forhold til valg af bunddække til dine vandplanter.

Før du køber bassinfolie og havedamsfolie

Drømmer du om at anlægge havedam, er der nogle ting, du skal overveje, før du køber bassinfolie eller havedamsfolie. Det første, du skal overveje, er, hvordan havedammen skal se ud.
Havedamme med organiske former og mange planter klæder især ældre huse, hvor de mere stringente og firkantede havedamme komplimenterer nybyggerier.

Vi anbefaler, at du overvejer, hvordan du får skabt harmoni mellem huset, haven og havedammen, så havedammen bliver en integreret del. Sørg for at den har den rette størrelse og er proportionel i forhold til husets og havens størrelse.

Når du har gjort dig disse overvejelser, er du også meget bedre sikret, at du får købt den bassinfolie eller havedamsfolie som passer mest optimalt til havedammen i forhold til størrelse. Ud over bassinfolie eller havedamsfolie skal du anskaffe dig en række produkter, som letter arbejdet med at passe havedammen.

Det gælder både tekniske og kemiske hjælpemidler. Pumper og filtre hjælper eksempelvis med at ilte vandet og skabe vandcirkulation samtidig med, at det holder vandet pænt og rent. Damsugere er eksempelvis meget effektive til at fjerne skidt og snavs i vandet, hvor kemiske midler hjælper til at holde vandkvaliteten oppe og forebygge algedannelse i havedammen.

Alle kemiske hjælpemidler fra Plantorama er produceret, så de er skånsomme mod miljøet og dyrelivet i haven. Vores produkter indenfor pumper, filtre og damsugere kommer fra verdens førende producenter og er kendetegnede ved at have en høj kvalitet, effektivitet og levetid.

Yderligere tips og tricks til bassinfolie og bunddække

Har du brug for yderligere tips, råd eller vejledning omkring dit valg af bassinfolie og det passende bunddække, anbefaler vi, at du besøger dit nærmeste Plantorama center. Her står vores faguddannede personale klar til at rådgive og vejlede dig med alt indenfor havedam, blandt andet bassinfolie og bunddække.

Er du allerede i gang med at anlægge en ny havedam, kan du også se vores store udvalg af pumper og filtre, damsugere og plejemidler, der alle er medvirkende til at opretholde et sundt vandmiljø i havedammen. Få gode råd samt tips & tricks til havedammen.


 

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden