×
Som et led i bekæmpelsen af COVID-19 holder vi vores legeområder lukkede, så længe det er nødvendigt.

Pumper og filtre

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Forudbestilling Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til havedammen

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Havedam

Havedamspumper og havedamsfiltre

Havedamspumper ilter og cirkulerer vandet, mens havedamsfiltre holder vandet rent og klart. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas pumper og filtre. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Havedamspumper og filtre

De rette pumper og filtre sikrer et rent og sundt vandmiljø i havedammen. Havedamspumper sørger for iltning og jævn vandcirkulation, mens havedamsfiltre sørger for at holde vandet rent og klart.

Begge dele er altså vigtige for at opretholde et sundt vandmiljø. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af pålidelige havedamspumper og -filtre, der forhøjer din havedams vandkvalitet.

Pumpe til havedam

En pumpe til havedam er essentiel for din havedams vandkvalitet. En havedamspumpe skaber vandcirkulation, hvilket blandt andet minimerer dannelsen af skadelige alger, og sørger for en regelmæssig iltning af vandet.

For at forstå havedamspumpens funktion, kan man tænke på den som havende samme funktion som menneskets hjerte: en pumpe til havedammen sørger for iltning og cirkulation.

Isfri havedam

Om vinteren, når frosten lukker havedammen til med is, kommer havedamspumpen særligt til sin ret. De fleste fisk overlever vinteren ved at søge ned på den lunere havedamsbund. Dele af havedammens vegetation overlever vinteren, mens andet nedbrydes, hvorved der udløses gasser.

Gasserne har ikke mulighed for at slippe ud i atmosfæren, hvis havedammen er frosset til – og gasserne kan i yderste konsekvens kvæle havedammens fisk.

Derfor er det altafgørende at installere en havedamspumpe, der ved hjælp af den konstante vandcirkulation kan holde et område af havedammens vandoverflade frostfri, så havedammen kan ånde.

Plantorama har et stort udvalg af havedamspumper, der alle kan operere under hård frost. Se desuden vores store udvalg af artikler til frostsikring af havedam. Se udvalget af frostsikring.

Filter til havedam

Et filtersæt er ligeledes essentielt for din havedams vandkvalitet. Et havedamsfilter sørger for at rense vandet for snavs og skidt for at holde det rent og klart.

Ligesom havedamspumpen har samme funktion som menneskets hjerte, svarer havedamsfiltret til menneskets nyrer og lever: et filtersæt sørger for filtrering og udrensning.

Rent og klart vand i havedammen

Et havedamsfilter sørger for at holde havedammens vand rent og klart. Egentlig behøver vandet i din havedam ikke være rent og klart for fiskenes skyld.

De er nemlig dybest set ligeglade med, hvis vandet skulle være lidt grumset. Klart vand er derimod vigtigt for os mennesker, så vi kan betragte de flotte fisk og planter, som lever i havedammen.

Havedammens rette surhedsgrad

Rent vand har dog betydning for havedammen: skidt og snavs i havedammen kan nemlig påvirke vandets surhedsgrad. Eksempelvis vil nedfaldent efterårsløv, der ender på bunden af havedammen, afgive huminsyre, som gør vandet mere surt.

Alle fisk foretrækker en bestemt surhedsgrad og det er vigtigt at bevare netop den pH-værdi, som dine fisk har brug for. For at skabe og opretholde et sundt vandmiljø er det altafgørende at anskaffe sig et filtersæt, der kan holde havedammens vand rent.

Springvandspumper

Springvandspumper er med til at skabe en flot effekt i enhver havedam. Der er noget beroligende og forfriskende ved springvand og derfor vælger mange at udstyre deres havedam med en springvandspumpe.

Ikke nok med at springvandspumper giver noget flot at se på – de er også med til at filtrere og ilte vandet i din havedam.

Samtidig skaber springvandspumper vandcirkulation, hvorved ilten fordeles i vandet. Med et springvand kan man altså live en havedam op – både i overført og bogstavelig betydning.

Med en springvandspumpe får havedammen et sundere vandmiljø og bliver samtidig endnu flottere at betragte.

Krav til havedamstilbehør

Når du skal købe havedamstilbehør, er der flere aspekter, du skal have in mente. Vigtigst af alt er selvfølgelig, at tilbehøret skal kunne flytte den mængde vand, der er brug for, for at kunne holde havedammen ren og iltet.

Plantorama har et stort udvalg af havedamspumper, havedamsfiltre og springvandspumper med forskellige kapaciteter og i forskellige prisklasser – vi har med garanti det tilbehør, der passer til netop din havedam. Læs vores 12 tips til en sund havedam.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden