{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Tilbehør

Havedam

Plantekurve og vandplantejord

Tilbehør til havedammen giver dig mulighed for at pynte og udsmykke. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas tilbehør til havedam. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Tilbehør fuldender havedammen

Drømmer du om rindende vand i haven med fisk og åkander? Hos Plantorama finder du alt det, du skal bruge af tilbehør til havedammen.

Ud over det obligatoriske udstyr til havedammen, som pumper, filtre og bassinfolie, finder du et stort udvalg af tilbehør, som du kan udsmykke og pynte havedammen med.

Du finder blandt andet jordblandinger, eksempelvis vandplantejord og åkandeler, og plantekurve, så du kan beplante din havedam og give den et mere naturligt og grønt udseende.

Fiskenet hjælper med rengøring

Et fiskenet er et uundværligt redskab til hurtig fjernelse af skidt og snavs i havedammen. Ved store rengøringsopgaver kan det være for tidskrævende og fysisk belastende at bruge et fiskenet. Her anbefaler vi i stedet vores pumper og filtre.

Et fiskenet er også helt uundværligt, når du af den ene eller anden grund skal have taget fiskene op af havedammen.

Uden et net er det næsten umuligt at få fat i fiskene. Nettene fås i mange forskellige materialer, former og størrelser, så de passer til havedammens og fiskenes størrelse.

Vandplantejord og åkandeler til planter

Når du skal plante i havedammen, er det vigtigt, du bruger den helt rette jord, så planterne trives. Plantoramas vandplantejord er en speciel blanding af spagnum og mineraljord, som er udviklet til vand- og sumpplanter i havedamme.

Jorden er relativt næringsfattig, hvilket bevirker, at alger ikke opstår. Ved plantning af planter, der har et højt næringsbehov, anbefales det derfor at give planterne et skud gødning ved roden. Plantoramas åkandeler er en næringsrig lerblanding baseret på havler.

Blandingen danner grundlag for et sundt havedamsmiljø og er særligt velegnet til plantning af åkander og andre vandplanter. Leret i blandingen skaber et naturligt miljø og binder næringsstoffer.

Plantekurve til havedam

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af plantekurve til bassinplanter. Kurvene er praktiske, når du skal holde styr på vandplanternes rodnet, da de begrænser området, hvor rødderne kan gro. Det gør, at rodnettet ikke spreder sig ud i hele havedammen.

Plantekurvene kan placeres i hele dammen og er lavet i materialer, der ikke går til under vand. Vandplanter er med til at skabe et så naturligt udtryk og miljø som muligt.

Vandplanter vokser ofte frodigt, så derfor kan det være en fordel med kurve. Se udvalget af vandplanter til havedammen.