{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Selvvanding

Havekrukker

Selvvandende havekrukker

Selvvandende krukker giver dine haveplanter optimal pleje. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas selvvandingskrukker. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Selvvandingspotter og selvvandende krukker

Selvvandingspotter og selvvandende krukker er perfekte til dig, som har travlt eller til dig, som ikke har de allermest grønne fingre. I en travl hverdag kan det være svært at huske at få vandet planterne, og det er jo en skam, hvis de går ud.

Andre har simpelthen bare svært ved det med planter; hvor ofte skal planterne vandes og hvor meget skal man vande? Det er spørgsmål, mange uerfarne planteholdere stiller sig selv, og ofte kommer man til at undervande eller overvande planterne.

Uanset hvad årsagen til den forkerte vanding er, er selvvandende potter en god løsning. Selvvanding dækker over både indendørs potteskjulere og udendørs havekrukker med indbyggede selvvangssystemer, der tilfører den rette mængde væske til alle slags planter.

Et selvvandingssystem er et selvregulerende system, der sørger for, at planterne får den mængde vand, som de har brug for. De fleste systemer virker ved at frigive vand, så snart det registreres, at planten er ved at være tør.

Hos Plantorama finder du et bredt udvalg af selvvandingspotter og selvvandende krukker i flotte designs og farver. Du finder potter og krukker med selvvanding i flere forskellige størrelser, så de små såvel som de store planter bliver vandet optimalt.

Selvvandende potter hjælper med optimal pleje

Uanset om du har en travl hverdag eller er uerfaren, når det kommer til planter, kan selvvandende potter være en stor hjælp. De sørger nemlig for, at planterne får den rette mængde vand på det helt rette tidspunkt.

På den måde undgår du, at planterne tørrer ud ved undervanding eller drukner ved overvanding. Selvvandende potter hjælper dig altså med at pleje planterne optimalt. Selvvandingssystemet giver planterne den mængde vand, de har brug for, når de har brug for det.

Det eneste, du skal sørge for, er at fylde systemet op med vand en gang imellem, og derefter står systemet for doseringen, så planterne trives. Det bliver ikke nemmere at have flotte og sunde planter både inde og ude. Du slipper for at gætte dig til, hvor meget og hvor ofte du skal vande, da planten selv suger det vand, den har brug for.

Selvvandingspotter fra Lechuza

Lechuza laver potter og krukker med selvvanding til både inde og ude. Fælles for dem alle er det nutidige og smarte design i flotte farver. Designet er minimalistisk og af højeste kvalitet, og selvvandingspotterne er udstyret med komplette selvvandingssystemer, der sørger for, at dine planter får optimale forhold både inde og ude.

Selvvandingspotterne fra Lechuza sikrer dine planter og gør plantepasningen så nem som muligt. Det er ingen sag at have planter i hjemmet med disse selvvandende potter – ja, planterne passer nærmest sig selv og giver dig tid til at nyde synet af flotte og sunde planter.

Lechuzas selvvandingspotter og selvvandende krukker er fremstillet i et akrylmateriale, som er slagfast, frostsikkert og UV-bestandigt. Potterne og krukkerne med selvvanding er af højeste kvalitet og passer ind i langt de fleste hjem og haver med deres minimalistiske design.

Selvvandingspotterne fungerer ved, at du fylder beholderen i potten med vand. Herefter kan planten vande sig selv i op til 12 uger, selvfølgelig afhængig af plantens størrelse, art, placering og temperatur.

Vi anbefaler, at du vander planten på almindelig vis de første par uger, indtil rødderne har haft mulighed for at vokse ned i fugtområdet, hvor de selv kan hente vand op. Derefter kan du nøjes med at fylde beholderen op, og planten vil vande sig selv, når den har behov for det.

Selvvandingskrukker til udendørs brug

Vil du gøre arbejdet i haven endnu nemmere for dig selv, er det en god idé at bruge selvvandende krukker udendørs til dine krukkeplanter og blomster. På den måde kan du bedst sikre dig, at krukkeplanterne får optimal pleje hele sommeren igennem – også selvom vejret er tørt og varmt.

Hos Plantorama har vi selvvandingskrukker til brug udendørs. Med selvvanding til krukker kan du have flotte planter ved fordøren samt på terrassen og altanen, selvom du ikke har grønne fingre eller tid til at nusse om planterne - eller hvad din undskyldning for ikke selv at kunne vande nu er.

Også i sommerferien kommer selvvandingskrukkerne til sin ret. Havens planter og blomster står i fuldt flor om sommeren – lige som vi typisk drager på ferie og glemmer alt om havens pligter og vanding af blomster. Hvis ikke du har en venlig nabo, der kan hjælpe dig med vanding af havekrukkerne, bør du overveje selvvandende krukker.

Selvvandingskrukker gør, at krukkeplanterne kan klare sig selv, imens du er på ferie. Det vigtigste er, at krukkerne er velforsynede med vand, så de ikke går til. Planterne har forskellige behov for vand, og nogle er måske særligt udsatte, når det kommer til sol og varme.

Gør vanding nemt med pon

Oplev glæden ved plantesubstratet pon, der kan anvendes til alle stueplanter i stedet for pottemuld. Pon fra Lechuza består af forskellige mineralsten som pimpsten, zeolit, lavasten som forsyner med jern, og en god mængde gødning som holder til de første 6 måneder.

Gødningen frigives når planten har brug for det, og planten får således den helt rigtige, balanceret mængde gødning. Med pon er det også nemt at se, hvornår din plante har brug for vand.

De mange fordele ved pon

Pon forhindrer skadedyr på planten og svampeangreb ved rødderne, samtidigt med at det giver planten det optimale luft- og vandforhold på 55% luft og 45% vand. Zeolitmineralet stabiliserer den ideelle pH-balance for en sund plantevækst, samtidigt med at gødning langsomt frigives til planten - ponen sikrer simpelthen en sundere vækst og balance for din plante.

Derudover har pon den geniale fordel, at det ikke skal udskiftes ligesom pottemuld skal. Med tiden opbruger planten nemlig alle de gode mineraler og næringsstoffer i pottemulden og har brug for nyt jord - her kan pon, modsat pottemuld, holde i mange år, og kan genbruges igen og igen.

Sådan anvender du pon

Pon kan anvendes alene, blandet sammen med pottemuld i form af dræn i bunden af en skjuler eller krukke, som erstatning for pottemuld, og så kan pon anvendes i forbindelse med planter i semihydrokultur: planter som står i et uorganisk vækstmedie med vandreservoir.

Du kan anvende lige den slags potteskjuler du har lyst til, når du bruger pon. Det er en klar fordel at anvende en gennemsigtig potte, så du kan følge med i røddernes udvikling og så du kan se hvor meget fugt der er i potten - så er det nemmere at følge med i, om planten har brug for vand.

Det er også en fordel at anvende selvvandingspotter, så planten selv kan trække den nødvendige mængde vand op. Planter som trives i et fugtigt miljø har stor glæde af at stå i pon og være i en selvvandingspotte.

Hvis du vil i gang med semihydrokultur

For planter i semihydrokultur er selvvandingspotter et sikkert hit. Start med at tilvænne din plante til pon og lad rødderne vokse ned til vandreservoiret i selvvandingspotten - fyld ikke vandreservoiret op med vand.

Vand fra oven de første uger efter du har plantet over i pon og lad vandet løbe ud af drænhullerne. Når du tænker, at planten er klar til skiftet til semihydrokultur, kan du fylde vandreservoiret op med vand, og tjekke om vandet bliver absorberet af planten i løbet af de næste par dage. Hvis planten gør dette, er den klar til et liv i semihydrokultur.

Skiftet til semihydrokultur kan for nogle planter udløse en dramatisk reaktion, hvor et par blade tabes. Men ingen grund til bekymring: efter et stykke tid vil dine planter stortrives!