×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Selvvandende havekrukker

Er du typen, som glemmer at vande sine planter? Så vælg en selvvandingspotte, der sørger for, at planterne får den rette mængde vand. Så skal du ikke længere bekymre dig, om dine planter får vand nok

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Gode råd til havens krukker

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Havekrukker

Selvvandende krukker

Selvvandende krukker giver dine haveplanter optimal pleje. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas selvvandingskrukker. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Selvvandingspotter og selvvandende krukker

Selvvandingspotter og selvvandende krukker er perfekte til dig, som har travlt eller til dig, som ikke har de allermest grønne fingre. I en travl hverdag kan det være svært at huske at få vandet planterne, og det er jo en skam, hvis de går ud.

Andre har simpelthen bare svært ved det med planter; hvor ofte skal planterne vandes og hvor meget skal man vande? Det er spørgsmål, mange uerfarne planteholdere stiller sig selv, og ofte kommer man til at undervande eller overvande planterne.

Uanset hvad årsagen til den forkerte vanding er, er selvvandende potter en god løsning. Selvvanding dækker over både indendørs potteskjulere og udendørs havekrukker med indbyggede selvvangssystemer, der tilfører den rette mængde væske til alle slags planter.

Et selvvandingssystem er et selvregulerende system, der sørger for, at planterne får den mængde vand, som de har brug for. De fleste systemer virker ved at frigive vand, så snart det registreres, at planten er ved at være tør.

Hos Plantorama finder du et bredt udvalg af selvvandingspotter og selvvandende krukker i flotte designs og farver. Du finder potter og krukker med selvvanding i flere forskellige størrelser, så de små såvel som de store planter bliver vandet optimalt.

Selvvandende potter hjælper med optimal pleje

Uanset om du har en travl hverdag eller er uerfaren, når det kommer til planter, kan selvvandende potter være en stor hjælp. De sørger nemlig for, at planterne får den rette mængde vand på det helt rette tidspunkt.

På den måde undgår du, at planterne tørrer ud ved undervanding eller drukner ved overvanding. Selvvandende potter hjælper dig altså med at pleje planterne optimalt. Selvvandingssystemet giver planterne den mængde vand, de har brug for, når de har brug for det.

Det eneste, du skal sørge for, er at fylde systemet op med vand en gang imellem, og derefter står systemet for doseringen, så planterne trives. Det bliver ikke nemmere at have flotte og sunde planter både inde og ude. Du slipper for at gætte dig til, hvor meget og hvor ofte du skal vande, da planten selv suger det vand, den har brug for.

Selvvandingspotter fra Lechuza

Lechuza laver potter og krukker med selvvanding til både inde og ude. Fælles for dem alle er det nutidige og smarte design i flotte farver. Designet er minimalistisk og af højeste kvalitet, og selvvandingspotterne er udstyret med komplette selvvandingssystemer, der sørger for, at dine planter får optimale forhold både inde og ude.

Selvvandingspotterne fra Lechuza sikrer dine planter og gør plantepasningen så nem som muligt. Det er ingen sag at have planter i hjemmet med disse selvvandende potter – ja, planterne passer nærmest sig selv og giver dig tid til at nyde synet af flotte og sunde planter.

Lechuzas selvvandingspotter og selvvandende krukker er fremstillet i et akrylmateriale, som er slagfast, frostsikkert og UV-bestandigt. Potterne og krukkerne med selvvanding er af højeste kvalitet og passer ind i langt de fleste hjem og haver med deres minimalistiske design.

Selvvandingspotterne fungerer ved, at du fylder beholderen i potten med vand. Herefter kan planten vande sig selv i op til 12 uger, selvfølgelig afhængig af plantens størrelse, art, placering og temperatur.

Vi anbefaler, at du vander planten på almindelig vis de første par uger, indtil rødderne har haft mulighed for at vokse ned i fugtområdet, hvor de selv kan hente vand op. Derefter kan du nøjes med at fylde beholderen op, og planten vil vande sig selv, når den har behov for det.

Selvvandingskrukker til udendørs brug

Vil du gøre arbejdet i haven endnu nemmere for dig selv, er det en god idé at bruge selvvandende krukker udendørs til dine krukkeplanter og blomster. På den måde kan du bedst sikre dig, at krukkeplanterne får optimal pleje hele sommeren igennem – også selvom vejret er tørt og varmt.

Hos Plantorama har vi selvvandingskrukker til brug udendørs. Med selvvanding til krukker kan du have flotte planter ved fordøren samt på terrassen og altanen, selvom du ikke har grønne fingre eller tid til at nusse om planterne - eller hvad din undskyldning for ikke selv at kunne vande nu er.

Også i sommerferien kommer selvvandingskrukkerne til sin ret. Havens planter og blomster står i fuldt flor om sommeren – lige som vi typisk drager på ferie og glemmer alt om havens pligter og vanding af blomster. Hvis ikke du har en venlig nabo, der kan hjælpe dig med vanding af havekrukkerne, bør du overveje selvvandende krukker.

Selvvandingskrukker gør, at krukkeplanterne kan klare sig selv, imens du er på ferie. Det vigtigste er, at krukkerne er velforsynede med vand, så de ikke går til. Planterne har forskellige behov for vand, og nogle er måske særligt udsatte, når det kommer til sol og varme.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden