×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Terracotta

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Få inspiration og gode råd

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Havekrukker

Terracotta krukker og italienske krukker i rødler

Terracotta krukker

Når du skal plante på terrassen, ved fordøren eller i haven, er det svært at komme uden om havekrukkerne. De er nemme at indrette med og flytte rundt på, og så giver de dig muligheden for at udskifte havens planter og blomster hver sæson.

Terracotta krukker giver dine planter et sted at ’bo’, de pynter i haven og skaber liv og farve på en ellers kedelig terrasse. Du kan vælge lige den terracotta krukke, som er din favorit, og plante den til med smukke planter og blomster.

Hvis du drømmer om sydlandsk stemning på terrassen og i haven, eller blot ønsker nogle havekrukker, som er alsidige, er terracotta krukker lige noget for dig. Det kan du læse meget mere om lige her. 

Terracotta staves undertiden også terrakotta herhjemme, hvilket er den danske stavemåde, hvor terracotta er den engelske stavemåde. Selv bruger vi stavemåderne synonymt med hinanden. Hos Plantorama finder du et bredt sortiment inden for terrakotta krukker (terracotta) og rødler krukker.

Fælles for alle vores terracotta krukker er den gode kvalitet, som gør at krukkerne holder i mange år. Derfor kan du se frem til at bruge din terracotta krukke i lang tid, hvor den forhåbentlig vil pryde haven sammen med smukke planter og blomster.

Terrakotta gennem tiden

Terrakotta, som oversat fra italiensk betyder brændt jord, er en samlet betegnelse for uglaserede lervarer af finslæmmet masse, der brændes ved lave temperaturer. Det anvendes i dag ofte i forbindelse med urtepotter og havekrukker.

Ordet terrakotta stammer fra latin, men teknikken, som ordet dækker over, har nok været kendt i flere årtusinde år over hele verden. Der er eksempelvis udgravet en samling af terrakotta figurer i Kina, som stammer fra år 200 før Kristus.

Også i Grækenland har man fundet spor af terrakotta – nemlig vaser dateret til 500 år før Kristus. På denne tid fremstillede man også skåle, statuetter og andet pynt til bygninger i terrakotta. I den romerske kejsertid så man også olielamper i terrakotta, og i renæssancen blev terrakotta anvendt som udsmykning på bygninger.

Italienske krukker udendørs

Italienske krukker i terracotta og rødler har et klassisk og tidløst udseende, som klæder langt de fleste haver. Vi tør næsten sige, at de italienske krukker aldrig går af mode. Derudover får du krukker af høj kvalitet, som kan stå i haven i mange år, hvor de kun bliver flottere af naturens patina.

Gå på opdagelse i vores store sortiment af italienske terracotta krukker, vælg dine favoritter og bring en smule sydlandsk stemning med hjem i haven. De klassiske italienske krukker fås, hvor designet er helt enkelt, men også hvor de er udsmykket med flotte udskæringer og udsmykninger.

Du finder med garanti en terracotta krukke, som falder i din smag, og som passer hjem i din have hos Plantorama. Vores krukker emmer af klassisk håndværk og minder os om sydens sol og varme. Derfor er terracotta krukkerne særligt gode til at sprede denne stemning i haven.

Uanset om du er på udkig efter en simpel krukke eller en mere pyntet udgave, finder du helt sikkert en italiensk krukke, der falder i din smag. De passer til mange forskellige typer af planter og blomster, og så bliver de kun smukkere med årene.

Fordelen ved at vælge disse klassiske krukker er, at de aldrig bliver umoderne. Med en krukke i terracotta er du garanteret en krukke, som altid kan bruges – også sammen med mere trendy og moderne krukker.

Skønne rødler krukker i jordfarver

Terrakotta (terracotta) betyder, som nævnt, brændt ler, og det giver et ganske godt billeder af krukkernes udseende og farve. Krukkerne har nemlig smukke rødlige, gullige, gyldne og brunlige nuancer. De skønne rødler krukker fås altså i et væld af naturlige jordfarver, som alle er utroligt flotte.

Rødler krukkerne passer sammen med mange forskellige stilarter, og står flot sammen med havekrukker i andre materialer. Terakotta krukker er derfor meget alsidige og passer ind i alle slags haver.

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af krukker i terrakotta eller rødler - nogle har flotte udskæringer og udsmykninger, som virkelig bidrager til at skabe sydlandsk stemning i haven, på terrassen og ved fordøren.

Sådan holder krukkeblomsterne længere

Når vi planter sommerblomster ud i havens krukker, pynter det så flot – og den smukke blomstring, vil vi selvfølgelig gerne have, holder så længe som muligt. Derfor anbefaler vi, at du lægger drænmateriale i bunden af dine krukker. Det kan eksempelvis være leca-kugler, som sørger for, at sommerblomsternes rødder ikke står og sopper i vand.

Derudover er det ligeså vigtigt, at du planter dine blomster i en god krukkejord, som har al den nødvendige næring til planterne. Det gør nemlig, at du ikke behøver at gøde blomsterne de første par uger efter udplantning.

Efter et par uger kan du begynde at gøde dine sommerblomster med flydende gødning i forbindelse med vandingerne. Det er desuden fordelagtigt at plukke de visne blomsterstande af løbende, så planten bruger kræfter på at danne nye. På den måde holder krukkeblomsterne længere.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden