{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Terracotta

Havekrukker

Terracotta krukker og italienske krukker i rødler

Terracotta krukker

Når du skal plante på terrassen, ved fordøren eller i haven, er det svært at komme uden om havekrukkerne. De er nemme at indrette med og flytte rundt på, og så giver de dig muligheden for at udskifte havens planter og blomster hver sæson.

Terracotta krukker giver dine planter et sted at ’bo’, de pynter i haven og skaber liv og farve på en ellers kedelig terrasse. Du kan vælge lige den terracotta krukke, som er din favorit, og plante den til med smukke planter og blomster.

Hvis du drømmer om sydlandsk stemning på terrassen og i haven, eller blot ønsker nogle havekrukker, som er alsidige, er terracotta krukker lige noget for dig. Det kan du læse meget mere om lige her. 

Terracotta staves undertiden også terrakotta herhjemme, hvilket er den danske stavemåde, hvor terracotta er den engelske stavemåde. Selv bruger vi stavemåderne synonymt med hinanden. Hos Plantorama finder du et bredt sortiment inden for terrakotta krukker (terracotta) og rødler krukker.

Fælles for alle vores terracotta krukker er den gode kvalitet, som gør at krukkerne holder i mange år. Derfor kan du se frem til at bruge din terracotta krukke i lang tid, hvor den forhåbentlig vil pryde haven sammen med smukke planter og blomster.

Terrakotta gennem tiden

Terrakotta, som oversat fra italiensk betyder brændt jord, er en samlet betegnelse for uglaserede lervarer af finslæmmet masse, der brændes ved lave temperaturer. Det anvendes i dag ofte i forbindelse med urtepotter og havekrukker.

Ordet terrakotta stammer fra latin, men teknikken, som ordet dækker over, har nok været kendt i flere årtusinde år over hele verden. Der er eksempelvis udgravet en samling af terrakotta figurer i Kina, som stammer fra år 200 før Kristus.

Også i Grækenland har man fundet spor af terrakotta – nemlig vaser dateret til 500 år før Kristus. På denne tid fremstillede man også skåle, statuetter og andet pynt til bygninger i terrakotta. I den romerske kejsertid så man også olielamper i terrakotta, og i renæssancen blev terrakotta anvendt som udsmykning på bygninger.

Italienske krukker udendørs

Italienske krukker i terracotta og rødler har et klassisk og tidløst udseende, som klæder langt de fleste haver. Vi tør næsten sige, at de italienske krukker aldrig går af mode. Derudover får du krukker af høj kvalitet, som kan stå i haven i mange år, hvor de kun bliver flottere af naturens patina.

Gå på opdagelse i vores store sortiment af italienske terracotta krukker, vælg dine favoritter og bring en smule sydlandsk stemning med hjem i haven. De klassiske italienske krukker fås, hvor designet er helt enkelt, men også hvor de er udsmykket med flotte udskæringer og udsmykninger.

Du finder med garanti en terracotta krukke, som falder i din smag, og som passer hjem i din have hos Plantorama. Vores krukker emmer af klassisk håndværk og minder os om sydens sol og varme. Derfor er terracotta krukkerne særligt gode til at sprede denne stemning i haven.

Uanset om du er på udkig efter en simpel krukke eller en mere pyntet udgave, finder du helt sikkert en italiensk krukke, der falder i din smag. De passer til mange forskellige typer af planter og blomster, og så bliver de kun smukkere med årene.

Fordelen ved at vælge disse klassiske krukker er, at de aldrig bliver umoderne. Med en krukke i terracotta er du garanteret en krukke, som altid kan bruges – også sammen med mere trendy og moderne krukker.

Skønne rødler krukker i jordfarver

Terrakotta (terracotta) betyder, som nævnt, brændt ler, og det giver et ganske godt billeder af krukkernes udseende og farve. Krukkerne har nemlig smukke rødlige, gullige, gyldne og brunlige nuancer. De skønne rødler krukker fås altså i et væld af naturlige jordfarver, som alle er utroligt flotte.

Rødler krukkerne passer sammen med mange forskellige stilarter, og står flot sammen med havekrukker i andre materialer. Terakotta krukker er derfor meget alsidige og passer ind i alle slags haver.

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af krukker i terrakotta eller rødler - nogle har flotte udskæringer og udsmykninger, som virkelig bidrager til at skabe sydlandsk stemning i haven, på terrassen og ved fordøren.

Sådan holder krukkeblomsterne længere

Når vi planter sommerblomster ud i havens krukker, pynter det så flot – og den smukke blomstring, vil vi selvfølgelig gerne have, holder så længe som muligt. Derfor anbefaler vi, at du lægger drænmateriale i bunden af dine krukker. Det kan eksempelvis være leca-kugler, som sørger for, at sommerblomsternes rødder ikke står og sopper i vand.

Derudover er det ligeså vigtigt, at du planter dine blomster i en god krukkejord, som har al den nødvendige næring til planterne. Det gør nemlig, at du ikke behøver at gøde blomsterne de første par uger efter udplantning.

Efter et par uger kan du begynde at gøde dine sommerblomster med flydende gødning i forbindelse med vandingerne. Det er desuden fordelagtigt at plukke de visne blomsterstande af løbende, så planten bruger kræfter på at danne nye. På den måde holder krukkeblomsterne længere.