{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Havefrø og plantefrø

Krydderurtefrø

Friske krydderurter er intense i smagen og sprængfyldte med næringsstoffer. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas frø online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Krydderurtefrø

Friske krydderurter er intense i smagen og sprængfyldte med næringsstoffer. Ligesom det er fantastisk at dyrke sine egne sommerblomster og grønsager, er det også en helt særlig oplevelse at dyrke sine egne krydderurter.

Friske krydderurter er sundere og mere intense i smagen end tørrede krydderurter. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af krydderurtefrø - blandt andet de meget populære sorter persille, dild og oregano.

Se udvalget af græsfrø, blomsterløg og frø her.

 

Beskrivelse af krydderurter

Krydderurter er planter, der bruges i madlavning eller som naturmedicin. De kan bruges friske eller tørrede, findelte eller hele og er blevet brugt hele vejen op gennem historien. Gennem historien har den primære vægt ligget på deres nytte som medicin.

17.400 år gamle hulemalerier fra Lascaux-hulerne i Frankrig viser eksempelvis brugen af helbredende urter. Krydderurtefrøene har også haft mange andre formål, eksempelvis i parfume, røgelse, olier og som desinfektionsmiddel.

 

Krydderurtefrø til haven

Krydderurter vokser over hele verden og er toneangivende for smagen af den lokale mad. Man har længe importeret krydderurtefrø fra alle verdenshjørner, og hvis det er muligt, kan det godt betale sig at plante dem selv, da der er mere smag i friske krydderurter.

Mange af planterne fra varmere egne tåler dog ikke frost og må derfor overvintre indendørs. Krydderurter findes både som etårige planter og som stauder.

Få gode råd til forspiring af frø.

 

Plantoramas krydderurter

Plantorama fører blandt andet timian, rosmarin, basilikum, persille, kruspersille og oregano. Deres pasningsbehov er minimalt, selvom de typisk har godt af beskæring, men da denne kommer automatisk i forbindelse med høst, så giver det oftest sig selv.

Man bør sørge for rigeligt med lys, hvad enten de vokser inde eller ude. De skal desuden bruge næringsrig jord. Indendørs bør man sørge for store potter og huske at gøde. Deres vandingsbehov varierer og generelt må man sige, at planterne skal have forhold, der ligner deres naturlige biotop så meget som muligt.

 

Vejledning omkring krydderurtefrø

Er du i tvivl om, hvilke krydderurtefrø du skal vælge og hvordan de skal sås og passes, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk.

De kender alt til de forskellige krydderurter samt deres brug og pasning og de kan derfor nemt vejlede og rådgive dig om krydderurter. Få tips til dyrkning af krydderurter.

Krydderurtefrø